Un senator USR, întâlnire cu premierul Ludovic Orban pe tema copiilor instituţionalizaţi. Cine urmează să fie audiat

Senatorul Vlad Alexandrescu a discutat, joi, cu premierul Ludovic Orban despre situaţia copiilor instituţionalizaţi, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX. El a anunţat că în perioada următoare va cere audierea în Senat a liderului Consiliului de Monitorizare a implementării Convenţiei ONU.

343 afișări
Imaginea articolului Un senator USR, întâlnire cu premierul Ludovic Orban pe tema copiilor instituţionalizaţi. Cine urmează să fie audiat

Un senator USR, întâlnire cu premierul Ludovic Orban pe tema copiilor instituţionalizaţi. Cine urmează să fie audiat

„Am primit asigurarea că Guvernul a început să ia măsuri în această direcţie. Că va investiga şi va combate abuzurile din centre şi fenomenul psihiatrizării. Şi, cel mai important şi concret, că va permite vizitele inopinate în centre ale organizaţiilor non-guvernamentale active în protecţia drepturilor persoanelor cu dizabilităţi şi copiilor din sistemul de protecţie. Am speranţa că aceste acţiuni se vor materializa în ameliorarea condiţiilor în care trăiesc aceşti copii şi că dorinţa de reformă va rezista presiunii politice şi administrative exercitate de o parte din oamenii din sistem”, a afirmat Vlad Alexandrescu, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Senatorul USR a anunţat, totodată, că în perioada următoare va cere audierea preşedintelui Consiliului de Monitorizare a implementării Convenţiei ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi, instituţie ce se află în subordinea Senatului, pentru a da socoteală despre demersurile făcute în protejarea copiilor instituţionalizaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
usr,
orban,
onu

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici