Ungaria acuză România şi Ucraina că poluează râurile comune: „Maşinile noastre nu mai sunt capabile să gestioneze grămada de gunoaie”

Preşedintele Ungariei a cerut marţi Ucrainei şi României să oprească poluarea râurilor Tisa şi Someş, care curg şi în Ungaria şi care, după inundaţiile din ultimele săptămâni, aduc recipiente de plastic şi alte deşeuri, relatează Reuters.

6276 afișări
Imaginea articolului Ungaria acuză România şi Ucraina că poluează râurile comune: „Maşinile noastre nu mai sunt capabile să gestioneze grămada de gunoaie”

Preşedintele Ungariei cere Ucrainei şi României să oprească poluarea râurilor Tisa şi Someş: "Maşinile noastre nu mai sunt capabile să gestioneze grămada de gunoaie"

În scrisorile către preşedintele ucrainean Volodymyr Zelenskiy şi preşedintele României Klaus Iohannis, publicate pe site-ul oficial al preşedintelui Janos Ader, acesta a declarat că autorităţile maghiare nu pot curăţa toate deşeurile.

Este dezamăgitor faptul că poluarea râului Tisa cu deşeuri nu a fost redusă ... şi reprezintă o ameninţare de durată pentru ecosistemul fragil al râului”, a spus Ader în scrisoarea către Zelenskiy. El a cerut preşedintelui ucrainean să ajute la rezolvarea urgentă a problemei.

Maşinile noastre nu mai sunt capabile să gestioneze grămada de gunoaie, care vin în cantităţi de neoprit”, a spus Ader.

Ader a spus în scrisori că, de la mijlocul lunii iunie, autorităţile maghiare au eliminat 938 de metri cubi de deşeuri din râul Tisa şi 846 de metri cubi de deşeuri din râul Someş.

Tisa, unul dintre principalele râuri din estul Europei, izvorăşte în Ucraina şi curge prin Ungaria pentru a se vărsa în Dunăre în Serbia. Someşul curge din România în Ungaria şi se varsă acolo în Tisa. Poluarea masivă pe cele două râuri este o problemă de ani de zile.

Birourile preşedinţilor ucraineni şi români nu au fost disponibile imediat pentru comentarii, mai notează Reuters.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici