Ungaria susţine că UE nu ar trebui să înceapă discuţiile de aderare cu Ucraina

Ungaria consideră că UE nu ar trebui să înceapă discuţiile de aderare cu Ucraina şi că ar trebui să-i ofere un „parteneriat privilegiat", potrivit Sky News.

432 afișări
Imaginea articolului Ungaria susţine că UE nu ar trebui să înceapă discuţiile de aderare cu Ucraina

Ungaria susţine că UE nu ar trebui să înceapă discuţiile de aderare cu Ucraina

Poziţia aparţine premierului Viktor Orban şi a fost comunicată joi de şeful său de cabinet. Anterior, ministrul maghiar de externe, Peter Szijjarto, a declarat că Ucraina nu este încă pregătită pentru aderare şi că ar putea aduce conflicte în cadrul UE.

Ţările UE vor decide luna viitoare dacă vor accepta o recomandare a Comisiei Europene de a invita Kievul la discuţii. Invitaţia necesită sprijinul tuturor celor 27 de state membre.

Olha Stefanishyna, ministrul ucrainean pentru integrare europeană, a declarat că este convinsă că ţara va putea depăşi opoziţia Ungariei.

„Astăzi, Ungaria a făcut o astfel de declaraţie. Înţelegem că există o astfel de declaraţie, dar înţelegem, de asemenea, că există un dialog cu Budapesta", a precizat Olha Stefanishyna.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici