Ungureanu i-a contactat pe majoritatea membrilor conducerii liberale pentru a le obţine sprijinul

Mihai Răzvan Ungureanu, propus de Traian Băsescu pentru postul de director SIE, a contactat, în ultimele două zile, majoritatea membrilor Biroului Politic Central al PNL, pentru a vedea dacă se poate baza pe sprijinul foştilor săi colegi, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse parlamentare.

2 afișări
Imaginea articolului Ungureanu i-a contactat pe majoritatea membrilor conducerii liberale pentru a le obţine sprijinul

Ungureanu i-a contactat pe majoritatea membrilor conducerii liberale pentru a le obţine sprijinul

Aflat încă în străinătate, Mihai Răzvan Ungureanu a început, imediat după  anunţul cu privire la nominalizarea sa pentru şefia SIE, să-şi sune foştii colegi din PNL pentru a vedea dacă se poate baza pe votul lor în Parlament.

Potrivit surselor citate, Ungureanu i-a sunat pe Puiu Haşotti, Crin Antonescu, Ludovic Orban, Norica Nicolai, Cristian David, Bogdan Olteanu, Teodor Meleşcanu, Relu Fenechiu şi alţi membri ai conducerii PNL, pentru „a testa terenul” şi pentru a le cere, eventual, votul în Parlament.

De asemenea, aceleaşi surse au precizat că Ungureanu intenţiona, în cursul zilei de luni, să-l sune şi pe liderul liberal, premierul Călin Popescu Tăriceanu.

Pe lângă asigurările de susţinere venite din partea unor lideri PNL, Ungureanu a primit şi critici din partea foştilor colegi de partid. Mai mult, unii l-au sfătuit, fără succes însă, să renunţe la acest post, pentru că i-ar putea „dăuna” carierei politice.

Conform surselor citate, fostul ministru de Externe se va întoarce, miercuri, în ţară, fiind de aşteptat să facă unele declaraţii cu privire la nominalizarea sa pentru şefia SIE.

Conducerea PNL a amânat, luni seară, luarea unei decizii în privinţa susţinerii lui Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea SIE, majoritatea membrilor BPC al partidului având o atitudine rezervată faţă de nominalizarea acestuia, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse liberale.

Conform surselor citate, în şedinţa BPC, vicepreşedinţii Puiu Haşotti şi Norica Nicolai şi deputatul Relu Fenechiu au apreciat că Ungureanu trebuie susţinut de PNL la validarea în Parlament în funcţia de director al SIE.

La propunerea liderului Călin Popescu Tăriceanu, decizia a fost amânată pentru o altă şedinţă, argumentul fiind că liberalii ar trebui mai întâi să vadă prestaţia lui Ungureanu la audierea în comisiile de specialitate ale Parlamentului, au precizat aceleaşi surse.

Ungureanu ar urma să fie audiat de Comisia SIE în 4 decembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici