Ungureanu: În ceea ce priveşte compoziţia Guvernului, ultimul cuvânt îl am eu

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, vineri, la Iaşi, că în ceea ce priveşte compoziţia Guvernului el va avea ultimul cuvânt, răspunzând unei întrebări privind o eventuală intenţie a PDL de a schimba din funcţie şefi de agenţii guvernamentale.

360 afișări
Imaginea articolului Ungureanu: În ceea ce priveşte compoziţia Guvernului, ultimul cuvânt îl am eu

Ungureanu: În ceea ce priveşte compoziţia Guvernului, ultimul cuvânt îl am eu (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

"Îmi vorbiţi despre un lucru despre care eu nu am ştiri, în ceea ce priveşte compoziţia Guvernului ultimul cuvânt îl am eu. N-am să comentez o chestiune care îmi este străină", a declarat Mihai Răzvan Ungureanu.

Întrebat dacă intenţionează să-i schimbe din funcţii pe şeful ANAF, Sorin Blejnar, şi pe şeful CNSAS, Lucian Duţă, Mihai Răzvan Ungureanu a răspuns: "E o chestiune internă a Guvernului şi veţi afla".

Presa a relatat despre o eventuală intenţie a PDL de schimbare din funcţii a şefilor de agenţii guvernamentale.

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că, în opinia sa, preşedintele Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate (CNAS), Lucian Duţă, este un om "foarte priceput, foarte bun".

"Ştiu că Duţă este foarte priceput, foarte bun. Nu ştiu dacă politica în acest domeniu este una corectă, mă feresc să intru într-un domeniu în care nu mă pricep", a declarat Ioan Oltean, după ce a fost întrebat cum comentează lipsa medicamentelor de pe piaţă şi dacă el crede că preşedintele CNAS, Lucian Duţă, ar trebui demis.

Întrebat dacă i se pare normal ca statul să fie şantajat de o firmă de medicamente, aşa cum a declarat Lucian Duţă, Oltean a spus: "Eu cred că statul nu poate şi nu trebuie să fie şantajat de către nimeni şi niciun funcţionar al statului nu trebuie să fie şantajat".

"O instituţie precum Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate nu poate fi şantajată de către nimeni. Ea face politica Guvernului, politica ţării în domeniul sănătăţii, iar aici nu poate fi vorba de şantaj", a declarat Oltean.

Întrebat dacă îl susţine pe Lucian Duţă, Oltean a spus: "Eu susţin absolut orice este legal şi corect în ţara asta, orice funcţionar care îşi face treaba corect este susţinut, însă analiza şi aprecierea nu este la îndemâna mea, ci a ministrului Sănătăţii care lucrează direct cu cel care deţine această funcţie şi a primului-ministru. Ei sunt în măsură să aprecieze dacă acolo lucrurile merg corect sau nu", a spus el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici