Ungureanu şi PDL au numărat "pe cap de om" parlamentarii puterii. Opoziţia nu are două voturi

Premierul Ungureanu şi liderii PDL au numărat parlamentarii puterii care, conform analizelor, nu vor susţine moţiunea de cenzură şi care sprijină Guvernul, concluzia fiind că opoziţiei îi mai lipsesc două voturi pentru a demite Executivul, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

933 afișări
Imaginea articolului Ungureanu şi PDL au numărat "pe cap de om" parlamentarii puterii. Opoziţia nu are două voturi

Ungureanu şi PDL au numărat "pe cap de om" parlamentarii puterii. Opoziţia nu are două voturi (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Numărătoarea parlamentarilor a avut loc, vineri dimineaţa, în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, unde premierul Mihai Răzvan Ungureanu a venit însoţit de liderul PDL, Emil Boc.

"A fost efectiv o numărătoare «pe cap de om» a parlamentarilor care, conform analizelor, nu vor vota moţiunea de cenzură, ci continuă să sprijine Guvernul. Concluzia numărătorii a fost că opoziţiei îi mai lipsesc două voturi", au relatat pentru MEDIAFAX surse participante la numărătoare.

Acestea au mai arătat însă că liderii PSD Ilie Sârbu şi Constantin Niţă continuă să îi contacteze telefonic, chiar în timpul dezbaterilor din plenul Parlamentului, pe parlamentarii puterii, în încercarea de a-i convinge să voteze moţiunea de cenzură.

 Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, că opoziţiei îi mai lipsesc patru voturi pentru ca moţiunea de cenzură să treacă, spunând că speră ca "măcar patru parlamentari ai puterii să redevină oameni" şi să aibă curajul să treacă peste ameninţările lui Boc, Udrea şi Anastase şi să voteze.

La rândul său, ninistrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, a declarat, vineri, înainte de şedinţa plenului reunit al Parlamentului în care se dezbate moţiunea de cenzură depusă de opoziţie, că rezultatul va fi "cel aşteptat" şi că situaţia este "sub control".

Înaintea de a intra în sala Parlamentului, întrebat de jurnalişti dacă are emoţii pentru revultatul votului, şeful Guvernului a răspuns: "Alţii trebuie să aibă emoţii, nu eu".

Imediat cum a intrat în sala Parlamentului, premierul s-a îndreptat spre liderul UDMR, Kelemen Hunor, cu care a avut o scurtă discuţie.

USL a depus, săptămâna trecută, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului, intitulată "Opriţi Guvernul şantajabil. Aşa nu, niciodată!".

Moţiunea de cenzură a fost citită luni seară în plenul Parlamentului, iar vineri vor avea loc dezbaterea şi votul.

Pentru ca moţiunea de cenzură să treacă de Parlament ar trebui să fie exprimate 231 de voturi favorabile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici