Ungureanu: Suntem chemaţi să validăm Guvernul Apocalipsă

Senatorul Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, de la tribuna plenului reunit, că Parlamentul este chemat să valideze "Guvernul Apocalipsă", care arată cu totul invers faţă de Cabinetul de care România avea nevoie în perioada de criză economică şi a prezentat un program de guvernare penibil.

219 afișări
Imaginea articolului Ungureanu: Suntem chemaţi să validăm Guvernul Apocalipsă

Mihai Razvan Ungureanu (Imagine: Alexandru Solomon/Mediafax Foto)

"Suntem chemaţi să validăm astăzi Guvernul Apocalipsă", şi-a început fostul premier discursul, argumentând că în această perioadă de criză economică în Uniunea Europeană, dar şi în plan intern, lista de miniştri propusă de primul-ministru desemnat Victor Ponta "arată cu totul invers faţă de guvernul de care avem nevoie".

Ungureanu a subliniat că este un "guvern cu structură stufoasă, obez, complicat", fiind preferată împrăştierea deciziei, care ar fi trebuit să fie fermă şi eficientă, prin cabinetele unor miniştri de coloraturi diferite pentru "a fi satisfăcută o clientelă politică numeroasă şi determinată să se lupte, fără nicio urmă de ruşine, pentru ciolan".

De asemenea, preşedintele Forţei Civice a spus că programul de guvernare amestecă "în mod aiuritor" programe sociale de stânga cu măsuri de dreapta, el criticând şi PNL pentru că a renunţat la apărarea principiilor şi ideilor pentru care s-a luptat până în 2010.

El a arătat că în programul de guvernare se arată "în mod penibil" că vor fi continuate lucrurile "bine făcute în ultimele şapte luni", însă realitatea ar fi că Guvernul Ponta I s-a remarcat prin "creşterea inflaţiei şi sărăciei", "privatizări eşuate penibil", "ordonanţe băgate pe sub uşă", "gestionarea catastrofală a secetei şi a zăpezilor".

Ungureanu, care îşi citea discursul în fluierături şi comentarii dezaprobatoare ale parlamentarilor majorităţii, a fost întrerupt de preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, care a arătat că a expirat timpul alocat. "Ajungeţi cu numărul de secunde la nivelul grupului PNL şi nu aveţi această reprezentare de mandate", i-a spus Zgonea.

Liderul FC a continuat însă adresându-se direct şi pe acelaşi ton premierului desemnat, pe care l-a acuzat că înşeală aşteptările generaţiei din care face parte, însă a fost întrerupt din nou de Zgonea, care i-a tăiat şi microfonul, spunându-i că trebuie să se adreseze plenului, nu lui Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici