UNPR îi transmite lui Berceanu că nu permite ofensele şi limbajul neadecvat

UNPR îi transmite senatorului PDL Radu Berceanu că nu permite ofensele şi limbajul de neacceptat şi absolut inadecvat şi îl sfătuieşte pe acesta să îşi "cântărească vorbele cu responsabilitate şi decenţă", menţionând că Antonie Solomon este un primar iubit de comunitate.

110 afișări
Imaginea articolului UNPR îi transmite lui Berceanu că nu permite ofensele şi limbajul neadecvat

UNPR îi transmite lui Berceanu că nu permite ofensele şi limbajul neadecvat (Imagine: Octav Ganea/Mediafax foto)

"UNPR consideră că declaraţiile tăioase şi atacurile la persoană, indiferent de numele celui care le lansează, nu servesc scopului comun al Coaliţiei, ci ajută în mod indirect Opoziţia. Uniunea Naţională pentru Progresul României a intrat la guvernare într-un moment dificil pentru România şi a stat la greu lângă partenerii săi. UNPR a dat dovadă de loialitate şi de seriozitate, iar relaţiile din Coaliţie s-au bazat pe dialog, responsabilitate şi pe buna credinţă a partenerilor", scrie UNPR într-un comunicat remis, luni, agenţiei MEDIAFAX.

UNPR menţionează că "respinge declaraţiile ofensive ale domnului Radu Berceanu la adresa unui coleg de Coaliţie".

"Nu este prima dată când Radu Berceanu lansează în presă atacuri către membri ai Uniunii, folosind un limbaj care îl descalifică. UNPR îi atrage atenţia domnului Berceanu că nu permite ofensele şi limbajul de neacceptat şi absolut inadecvat pentru un senator, la adresa colegilor săi de Coaliţie şi îl sfătuieşte pe acesta să îşi cântărească vorbele cu responsabilitate şi decenţă. Antonie Solomon este un primar foarte apreciat de comunitate şi reprezintă, la nivelul Municipiului Craiova, întreaga Coaliţie de guvernare, nu numai UNPR", se arată în comunicat.

Potrivit UNPR, candidatura lui Antonie Solomon pentru un nou mandat de primar nu este doar o propunere a UNPR, ci este o dorinţă a craiovenilor, rezultată foarte clar din toate cercetările sociologice din ultimii ani, în care primarul oraşului figurează cu o cotă de peste 70% de încredere.

"UNPR îl susţine total pe Antonie Solomon pentru un nou mandat şi suntem convinşi că acesta va fi în continuare primarul craiovenilor. UNPR consideră că oamenii politici au datoria de a fi responsabili în orice exprimare publică, echilibrul dintre interesul politic personal şi responsabilitatea coabitării într-o coaliţie fiind înainte de toate o probă de maturitate", scrie UNPR.

Senatorul Radu Berceanu s-a opus, în şedinţa Colegiului Director al PDL de duminică, deciziei privind alianţele la nivel local, precizând că PDL nu îl va susţine pe Antonie Solomon pentru că "este un puşcăriaş", scrie "Gândul".

Decizia încheierii unui protocol la nivel naţional între PDL şi UNPR nu i-a entuziasmat pe toţi democrat-liberalii. Şeful PDL Dolj, senatorul Radu Berceanu, s-a opus în şedinţa Colegiului Director de astăzi unei astfel de înţelegeri care presupune susţinerea unor candidaţi comuni la locale, invocând atât situaţia specială din judeţ unde ex-pedelistul Antonie Solomon vrea să candideze la Primăria Craiova din partea UNPR, dar şi faptul că Uniunea lui Gabriel Oprea a racolat până acum mai mulţi democrat-liberali.

Senatorul PDL a explicat, pentru "Gândul", că o înţelegere la Dolj cu UNPR nu va fi posibilă dacă se va decide ca Antonie Solomon să fie candidatul la Primăria Craiova.

Surse democrat-liberale au declarat că liderii partidului vor încerca să ajungă la un compromis cu UNPR în situaţiile speciale, cum ar fi cea de la Craiova, astfel încât să nu fie promovaţi candidaţi care ridică probleme mai ales cum ar fi cele de integritate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici