UNPR propune vânzarea patrimoniului RA-APPS, închiderea unor misiuni diplomatice

Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR) propune ca surse pentru suplimentarea veniturilor la bugetul statului vânzarea patrimoniului administrat de RA-APPS, reducerea numărului funcţionarilor diplomatici sau închiderea unor misiuni diplomatice.

29 afișări
Imaginea articolului UNPR propune vânzarea patrimoniului RA-APPS, închiderea unor misiuni diplomatice

UNPR propune vânzarea patrimoniului RA-APPS, închiderea unor misiuni diplomatice (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat dat publicităţii, miercuri, de filiala Prahova a Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR), Biroul Politic Permanent Naţional al acestei formaţiuni s-a reunit cu o zi în urmă pentru a discuta despre situaţia socio-economică a României, iar în urma discuţiilor membrii forului de conducere al UNPR au stabilit că nu vor susţine reducerea pensiei sociale garantate şi nici reducerea indemnizaţiei pentru creşterea copilului.

În comunicatul UNPR Prahova se mai arată că formaţiunea propune suplimentarea surselor bugetare prin alte tipuri de venit, respectiv prin vânzarea patrimoniului imobiliar aflat în proprietatea statului şi administrat de RA-APPS, vânzarea participaţiilor minoritare ale statului, executarea silită a marilor datornici, reducerea numărului de funcţionari diplomatici aflaţi în reprezentanţe, misiuni şi ambasade în străinătate, concomitent cu închiderea temporară a misiunilor din anumite ţări, prin concentrarea activităţii pe zone.

UNPR mai propune drept surse pentru suplimentarea veniturilor bugetare reducerea cu 75 de procente pe următoarele şase luni a bugetelor de achiziţii publice, a bugetelor de protocol, a bugetelor pentru deplasări în străinătate şi utilităţi ale ministerelor, companiilor naţionale, agenţiilor guvernamentale şi ale celor două camere ale Parlamentului.

UNPR susţine şi introducerea unui impozit suplimentar pentru terenurile agricole nelucrate, dar şi reducerea evaziunii fiscale şi a contrabandei "cu cel puţin 20% până la sfârşitul anului 2010".

"Uniunea Naţională pentru Progresul României consideră că Guvernul are obligaţia şi responsabilitatea faţă de cetăţenii României de a asigura îndeplinirea acestui program menit să permită continuarea acordului cu FMI", se mai arată în comunicatul dat publicităţii de UNPR Prahova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici