UNPR şi PSD semnează protocolul de colaborare înaintea votului din Senat privindu-l pe Oprea. Votul într-un singur tur, inclus

UNPR şi PSD vor semna, miercuri, la 9,30, protocolul de colaborare între cele două partide, care include şi votul într-un singur tur, pe lângă candidatura pe liste comune la alegerile parlamentare din această toamnă şi cooperarea acolo unde este cazul la locale.

789 afișări
Imaginea articolului UNPR şi PSD semnează protocolul de colaborare înaintea votului din Senat privindu-l pe Oprea. Votul într-un singur tur, inclus

UNPR şi PSD semnează protocolul de colaborare înaintea votului din Senat privindu-l pe Oprea. Votul într-un singur tur, inclus (Imagine: Andreea Alexandru / Mediafax Foto)

''Miercuri, 3 februarie 2016, la ora 9.30, la grupul PSD din Camera Deputaţilor, preşedintele UNPR, Gabriel Oprea şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, vor semna protocolul privind colaborarea celor doua partide în alegerile locale, votul într-un singur tur şi candidatura pe liste comune la alegerile parlamentare din această toamnă'', a anunţat UNPR într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Miercuri la ora 10,00 plenul Senatului va decide dacă îi ridică sau nu imunitatea lui Gabriel Oprea. Avizul consultativ al Comisiei juridice a fost dat cu 9 voturi "pentru", un vot "împotrivă" şi o abţinere, votul fiind secret.

Pe parcursul dezbaterii, avocata fostului ministru de Interne a cerut amânarea deciziei Comisiei Juridice, până când plângerea făcută la DNA va fi soliţionată, însă senatorii jurişti au respins solicitarea.

Cătălin Boboc a mai declarat că niciun membru al comisiei nu a fost de acord cu amânarea votului şi retrimiterea dosarului la Parchet.

El a mai precizat că, pe parcursul dezbaterii, Gabriel Oprea a afirmat că vrea să meargă să îşi dovedească nevinovăţia în faţa instanţei.

Fostulul ministru de Interne şi senator Gabriel Oprea este acuzat de abuz în serviciu, pentru însoţirea deplasărilor sale de echipaje ale Poliţiei Rutiere, serviciu de care ar fi beneficiat ilegal şi procurorul general Tiberiu Niţu, în baza unui protocol.

La nivel declarativ, toate partidele, mai puţin ALDE, au susţinut că vor vota în favoarea cererii DNA.

PNL a anunţat că îşi va menţine cutuma de a vota în favoarea cererilor justiţiei şi în cazul cererii formulate de DNA în ceea ce îl priveşte pe fostul ministru Gabriel Oprea. De asemenea, PSD nu se va opune solicitării DNA privind urmărirea penală a lui Gabriel Oprea, preşedintele partidului, Liviu Dragnea, susţinând că social-democraţii rămân ''consecvenţi în a nu se opune solicitărilor care vin din partea sistemului judiciar'', o poziţie similară având şi UDMR.

Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că partidul său va aştepta raportul Comisiei juridice înainte de a lua o decizie în privinţa cererii DNA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici