USL a depus moţiune de cenzură urmare a asumării răspunderii Guvernului pe comasarea alegerilor

USL a depus, joi, moţiune de cenzură urmare a asumării răspunderii Guvernului pe comasarea alegerilor, a declarat pentru MEDIAFAX deputatul PNL Eugen Nicolăescu.

501 afișări
Imaginea articolului USL a depus moţiune de cenzură urmare a asumării răspunderii Guvernului pe comasarea alegerilor

USL a depus moţiune de cenzură urmare a asumării răspunderii Guvernului pe comasarea alegerilor (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat, imediat după ce premierul Emil Boc şi-a asumat răspunderea pe legea pentru comsarea alegerilor, că opoziţia depune joi moţiune de cenzură, iar dacă aceasta nu trece de Parlament USL va contesta legea la Curtea Constituţională.

"Boc vorbeşte tot timpul, dar nu spune nimic niciodată. Ieri, Traian Băsescu vorbea la Cotroceni despre dorinţa de dialog cu opoziţia, iar astăzi se vede ce înseamnă pentru PDL acest dialog: să se facă totul numai cum vor ei. Nu ne-au întrebat şi pe noi, nu s-au consultat şi nu au explicat populaţiei de ce este nevoie să amâne alegerile locale şi de ce este nevoie de acest gest total nedemocratic", a declarat Ponta, întrebat de jurnalişti de ce parlamentarii PSD nu sunt în plen.

Conform Constituţiei, Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege.

Guvernul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de 3 zile de la prezentarea programului, a declaraţiei de politică generală sau a proiectului de lege, a fost adoptată cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.

Dacă Guvernul nu a fost demis prin moţiunea de cenzură, proiectul de lege prezentat se consideră adoptat.

Premierul Emil Boc a prezentat rapid, în doar câteva minute, principalele prevederi ale proiectului de lege privind comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare, fără a insista asupra implicaţiilor acestei decizii de comasare şi fără a prezenta detalii suplimentare legate de actul normativ.

Într-un scurt discurs susţinut în plenul Parlamentului, premierul a citit rapid trei pagini conţinând unele dintre prevederile legii, deja cunoscute, după care a aşteptat încheierea primei părţi a şedinţei Legislativului pentru a avea scurte discuţii cu unii dintre parlamentari.

Guvernul a adoptat, luni, proiectele de legi privind comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare şi promovarea judecătorilor la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi a decis să promoveze actele normative prin angajarea răspunderii în Parlament.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici