USR a început campania de strângere de semnături pentru alegerile parlamentare

Uniunea Salvaţi România a început luni seara campania de strângere de semnături pentru alegerile parlamentare în Piaţa Universităţii, ţinta partidului pentru alegerile din 11 decembrie fiind 10%, potrivit preşedintelui partidului, Nicuşor Dan.

1380 afișări
Imaginea articolului USR a început campania de strângere de semnături pentru alegerile parlamentare

USR a început campania de strângere de semnături pentru alegerile parlamentare

"Începem campania de strângere de semnături. După cum ştiţi orice partid care vrea să candideze în alegerile parlamentare are nevoie de 200.000 de semnături, un număr uriaş. Noi am spus asta, dar partidele vechi au menţinut. Chemăm lumea să ne ajute în operaţiunea asta, avem cam o lună şi jumătate începând de azi. (...)10% din locurile din Parlament este ţinta noastră, în opinia mea este realistă. Pe de o parte profităm de cota mare de neîncredere pe care partidele vechi o au în rândul populaţiei. Pe de altă parte resursele noastre nu sunt suficient de mari şi comparabile cu ele ca să ajungem la foarte mulţi oameni", a declarat Dan.

El a reiterat că formaţiunea îşi doreşte ca formarea guvernului să depindă de voturile USR pentru a impune viziunea partidului şi pentru a putea ameninţa cu retragerea sprijinului în cazul în care nu se întâmplă lucrurile pentru care se "bat de foarte mult timp".

"(Ne dorim – n.r.) transpareanţa a tot ce înseamnă cheltuială pe bani publici, depolitizarea funcţiei publice, adică să nu mai avem false concursuri pentru funcţia publică, un sistem perfomant de urmărire a tot ce înseamnă achiziţie publică, o prioritizare a ierarhie a investiţiilor, un program naţional al marilor investiţii care să fie urmat, o alocare a fondurilor de dezvoltare pentru oraşe şi comune pe criterii transparente aşa cum se alocă în momentul acesta fondurile europene, deci o reformare a administraţiei şi o regăsire a dialogului firesc între cetăţeni şi administraţie", a mai spus Nicuşor Dan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici