USR a sesizat Comisia Europeană în cazul podului de la Brăila, care se deşurubează

Europarlamentarul USR Vlad Botoş a trimis o scrisoare comisarului pentru Coeziune şi Reformă, Elisa Ferreira, prin care cere informaţii despre respectarea standardelor de siguranţă în construcţii în ceea ce priveşte Podul de la Brăila, un mare proiect deja inaugurat şi finanţat cu bani europeni.

969 afișări
Imaginea articolului USR a sesizat Comisia Europeană în cazul podului de la Brăila, care se deşurubează

„Demersul lui Vlad Botoş, care este şi vicepreşedinte al Comisiei pentru Dezvoltare Regională din cadrul Parlamentului European, vine în contextul informaţiilor din mass media şi de pe reţelele de socializare privind existenţa unor porţiuni din acest pod care nu ar respecta standardele de siguranţă”, transmite USR.

În scrisoarea amintită, europarlamentarul USR solicită comisarului european informaţii cu privire la respectarea cerinţelor de siguranţă pe care trebuie să le respecte toate proiectele finanţate din fondurile Uniunii Europene pentru a face lumină în acest subiect controversat.

„Consider că este datoria mea să acţionez atâta vreme cât am pârghiile oficiale pentru aflarea de informaţii corecte şi clare cu privire la acest subiect. Nerespectarea măsurilor de siguranţă, şuruburi neadecvate, asfalt turnat defectuos, ar putea avea efecte dezastruoase asupra celor care utilizează podul. Trebuie să ştim cât mai repede dacă informaţiile care circulă acum în presă sunt adevărate, dacă podul este un pericol pentru a remedia cât mai curând situaţia. Voi urmări subiectul acesta şi voi încerca să aflu informaţiile pe căi formale şi informale pentru că ar putea fi viaţa unor oameni în joc“, spune europarlamentarul.

CNAIR a anunţat miercuri seară că au fost verificate 35.000 din cele 100.000 de şuruburi ale parapetului montat pe Podul de la Brăila.

„Dintre acestea au fost identificate aproximativ 70 de suruburi slăbite. Mâine (joi - n.r.) va continua verificarea celorlalte şuruburi pentru a ne asigura că toate sunt strânse conform normativelor tehnice. Operaţiunea este supravegheată de responsabilii cu implementarea contractului din cadrul CNAIR”, a transmis CNAIR.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici