USR bate la uşa Cotroceniului pentru educaţia sexuală a elevilor. Scrisoare deschisă pentru Klaus Iohannis

  • USR îi cere lui Iohannis să nu promulge legea care prevede că educaţia sexuală se face doar cu acordul părinţilor
  • Parlamentarii USR cer ca proiectul să se întoarcă în Parlament, la reexaminare
  • Deputaţii au decis că în şcoli se va face educaţie “ sanitară ” şi nu “ sexuală”, numai cu acordul părinţilor
347 afișări
Imaginea articolului USR bate la uşa Cotroceniului pentru educaţia sexuală a elevilor. Scrisoare deschisă pentru Klaus Iohannis

Sursa foto: Mediafaxfoto

Discuţiile legate de educaţia sexuală a elevilor au ajuns şi la Palatul Cotroceni.USR a trimis o scrisoare deschisă preşedintelui Klaus Iohannis în care îi  cere să nu promulge legea votată recent în Camera Deputaţilor. Deputaţii au condiţionat predarea materiei de acordul scris al părintelui. 

“ Accesul elevilor la programele şi activităţile de Educaţie pentru sănătate şi educaţie sexuală a fost limitat. Este esenţială informarea corectă şi completă a părinţilor, însă ar fi excesiv ca de acordul părintelui să depindă accesul la educaţie al copilului. Vă solicităm […], să nu promulgaţi actuala propunere de lege prin care se aduce atingere dreptului elevilor la educaţie” spun parlamentarii USR în scrisoarea deschisă.

Cererea a venit după ce deputaţii au hotărât să înlocuiască expresia "educaţie sexuală "cu cea de " educaţie sanitară" într-un proiect de lege care se referă la la protecţia copiilor.În plus, pentru că sunt şi părinţi care , din motive religioase, nu vor ca  elevii să participe la astfel de ore, deputaţii au considerat că e necesar şi acordul scris din partea familiei.

  

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici