USR cere demiterea miniştrilor Apărării şi de Externe şi expulzarea ambasadorului Rusiei în România

Liderul USR, Cătălin Drulă, cere demiterea imediată a miniştrilor Apărării şi de Externe din funcţie pentru că „au minţit cu bună ştiinţă poporul român şi au afectat imaginea internaţională a României în mod ireversibil”, dar şi expulzarea ambasadorului Federaţiei Ruse la Bucureşti, Valeri Kuzmin.

4346 afișări
Imaginea articolului USR cere demiterea miniştrilor Apărării şi de Externe şi expulzarea ambasadorului Rusiei în România

„După trei zile de eforturi concertate de a muşamaliza un incident major de securitate pentru România, informaţiile Ucrainei despre drona rusească prăbuşită în România se confirmă chiar de către Guvernul României”, potrivit unui comunicat de presă.

În acest context, „USR cere demiterea imediată a miniştrilor Apărării şi de Externe din funcţie pentru că au minţit cu bună ştiinţă poporul român şi au afectat imaginea internaţională a României în mod ireversibil”, spune preşedintele partidului, Cătălin Drulă.

„Angel Tîlvăr, profesorul de engleză instalat să conducă Ministerul Apărării într-o perioadă extrem de sensibilă, a fost primul care a negat şi minţit o ţară întreagă. Ba mai mult, a şi jignit partenerii noştri din Ucraina cu negarea sa vehementă”, adaugă Drulă.

Potrivit USR, Luminiţa Odobescu „a minţit la Berlin, într-o audienţă internaţională, fără urmă de remuşcare în calitate de şef al diplomaţiei. La fel şi şeful ei, Klaus Iohannis, în conferinţă de presă comună cu premierul luxemburghez Xavier Bettel”.

USR îi cere preşedintelui Iohannis să convoace de urgenţă Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) şi să prezinte public măsurile care au fost luate.

„A sosit momentul să avem un preşedinte care lucrează pentru România”, spune Cătălin Drulă.

De asemenea, USR cere expulzarea ambasadorului Federaţiei Ruse la Bucureşti, Valeri Kuzmin.

„România trebuie să transmită Federaţiei Ruse un mesaj foarte ferm. Astfel de incidente sunt inacceptabile. A sosit vremea ca ambasadorul Federaţiei Ruse, Valeri Kuzmin, să fie trimis acasă. Expulzarea sa din România e un gest sanitar mult întâr”, cere vicepreşedintele USR, Dan Barna.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici