USR cere demiterea ministrului Roman. Cioloş: Un plagiator dovedit nu are ce să caute în Guvern

USR cere demiterea de urgenţă a ministrului Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Florin Roman: „Un plagiator dovedit nu are ce să caute în Guvernul României”, spune liderul USR, Dacian Cioloş, în mesajul adresat premierului Nicolae Ciucă.

645 afișări
Imaginea articolului USR cere demiterea ministrului Roman. Cioloş: Un plagiator dovedit nu are ce să caute în Guvern

USR cere demiterea ministrului Roman. Cioloş: Un plagiator dovedit nu are ce să caute în Guvern

Dacian Cioloş îi cere prim-ministrului să îl demită pe Florin Roman deoarece „a plagiat lucrarea de masterat şi a minţit că a scris o carte”.

„Florin Roman confirmă că o comparaţie între PNL şi PSD e cât se poate de reală, cu deosebirea că el e doar plagiator, nepotrivit ca ministru al Cercetării şi agresiv atunci când n-are dreptate. Domnule prim-ministru Ciucă, vă cer să faceţi curăţenie în cabinetul dumneavoastră şi să ne arătaţi că nu susţineţi furtul şi nu vă bateţi joc de comunitatea cercetătorilor români lăsând să-i conducă un plagiator dovedit. Florin Roman nu are ce să caute în Guvernul României”, a declarat preşedintele USR Dacian Cioloş.

Şeful USR susţine că Florin Roman nu poate coordona un minister care gestionează sume importante din PNRR.

„Prin plagiatul său, pe care actualul ministru al Cercetării îl califică ironic drept “iar o altă mare problemă” afectează nu doar credibilitatea acestui minister, care va avea de gestionat nu mai puţin de 1,8 miliarde de euro în PNRR pentru digitalizarea României, ci pune sub semnul întrebării integritatea şi capacitatea statului de a duce la îndeplinire reformele la care s-a angajat în faţa Comisiei Europene şi de a folosi corect şi onest banii europeni puşi la dispoziţie”, a mai spus Dacian Cioloş.

Preşedintele USR solicită ca îndepărtarea ministrului să se facă în regim de urgenţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici