USR: Coaliţia PSD-PNL-UDMR a adoptat legea privind CSM ignorând recomandările UE

„Votul dat astăzi la prima lege din pachetul Predoiu al legilor justiţiei arată nerăbdarea coaliţiei patronate de preşedintele Iohannis de a desăvârşi ceea ce a început PSD în epoca Dragnea: subjugarea totală a justiţiei”, transmite USR.

217 afișări
Imaginea articolului USR: Coaliţia PSD-PNL-UDMR a adoptat legea privind CSM ignorând recomandările UE

„Votul dat astăzi la prima lege din pachetul Predoiu al legilor justiţiei arată nerăbdarea coaliţiei patronate de preşedintele Iohannis de a desăvârşi ceea ce a început PSD în epoca Dragnea: subjugarea totală a justiţiei. Cu orice preţ şi orice risc. Chiar şi acela ca România să calce pe urmele Ungariei şi să fie în pericol să piardă bani europeni din cauza nerespectării statului de drept”, potrivit unui comunicat de presă.

Deputatul Stelian Ion afirmă că „PSD-PNL-UDMR retrezeşte un monstru din ADN-ul sistemului judiciar de pe vremea Rodica Stănoiu-Adrian Năstase”.

„Şi se va întoarce împotriva noastră a tuturor, ca societate. Pachetul Predoiu de legi ale Justiţiei, din care a fost votată astăzi prima lege, are o viziune de centralizare a puterii în sistemul judiciar deosebit de nocivă. În loc să pună în aplicare documentele internaţionale, recomandările din MCV, avizele Comisiei de la Veneţia, de care domnul ministru Predoiu fuge, şi rapoartele GRECO, s-a mers în sens contrar în multe situaţii. Coaliţia PSD-PNL speră că, având în vedere contextul geopolitic actual, partenerii europeni vor închide ochii, se vor concentra pe grozăviile din alte zone şi nu vor lua măsuri împotriva acestor legi. Noi, USR, credem că nu se va întâmpla asta şi că legile justiţiei trebuie modificate pentru români şi pentru viitorul României, pentru a avea o justiţie mai corectă, mai eficientă. Proiectul adoptat astăzi ne aruncă înapoi cu mulţi ani, vom lupta şi la Senat pentru a ne fi acceptate amendamente şi vom merge până la capăt în contestarea legilor Predoiu, care sunt retrograde”, adaugă Ion.

USR mai transmite că a formulat peste 270 de amendamente, multe dintre ele preluate de la CSM şi asociaţiile profesionale, dar toate au fost respinse, atât în comisie, cât şi în plen. USR a reluat, la începutul şedinţei de plen, şi solicitarea ca dezbaterile şi votul final pe legile Justiţiei să fie amânate până când se pronunţă Comisia de la Veneţia asupra proiectelor Predoiu, dar şi această propunere a fost respinsă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici