USR: Coaliţia PSD-PNL vrea să-l ţină pe Florin Iordache şef pe viaţă la Consiliul Legislativ

Deputatul USR Oana Murariu afirmă că liderii coaliţiei PSD-PNL vor „să-l ţină pe Florin Iordache şef pe viaţă la Consiliul Legislativ”, după ce un amendament care prevedea că mandatului preşedintelui CL să fie de patru ani.

215 afișări
Imaginea articolului USR: Coaliţia PSD-PNL vrea să-l ţină pe Florin Iordache şef pe viaţă la Consiliul Legislativ

USR: Coaliţia PSD-PNL vrea să-l ţină pe Florin Iordache şef pe viaţă la Consiliul Legislativ

„Coaliţia patronată de preşedintele Iohannis vrea să-l ţină pe viaţă în funcţie pe părintele OUG 13, Florin Iordache. Deputaţii PSD-PNL-UDMR au respins propunerea USR ca preşedintele Consiliului Legislativ să aibă un mandat de 4 ani”, potrivit unui comunicat de presă.

„Am solicitat Parlamentului să limiteze mandatul preşedintelui Consiliului Legislativ şi a preşedinţilor de secţii din cadrul instituţiei. Noi am propus 4 ani, dar Coaliţia PSD-PNL vrea mandate perpetue, vrea să-l menţină în postul călduţ, pe viaţă, pe Florin Iordache «altă întrebare»”, declară Oana Murariu, deputat USR şi membru în Comisia juridică a Camerei Deputaţilor.

Liderii USR arată că, anterior instalării în funcţie a lui Florin Iordache, „drept recompensă pentru serviciile aduse mafiei PSD, Consiliul Legislativ a fost condus de acelaşi om timp de 17 ani, în condiţiile în care legislaţia în vigoare nu prevede o limită a mandatului”.

Amendamentul privind limitarea la 4 ani a mandatului conducerii Consiliului Legislativ a fost depus de USR la proiectul de lege prin care Consiliului Legislativ i se dă o nouă atribuţie, aceea a publicării versiunilor actualizate ale actelor normative adoptate. Amendamentul USR a fost respins cu 93 de voturi „contra”, 48 de voturi „pentru” şi 20 de abţineri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici