USR depune moţiune simplă împotriva ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu

Deputaţii USR depun moţiune simplă împotriva ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, „ministru care, alături de patronul programului fantomă , a lovit la temelia învăţământului românesc”.

476 afișări
Imaginea articolului USR depune moţiune simplă împotriva ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu

USR depune moţiune simplă împotriva ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu

„Depunem moţiune simplă împotriva ministrului Sorin Cîmpeanu, ministrul «România anti-educată», în mandatul căruia 40.000 de elevi nu s-au înscris la BAC şi a crescut rata de abandon şcolar. Sorin Cîmpeanu este ministrul care protejează plagiatele şi pe plagiatori în loc să fie un gardian al integrităţii academice. Îl vom chema pe ministrul Cîmpeanu în faţa Parlamentului, sper să nu se sustragă controlului parlamentar, aşa cum au făcut colegii săi de Guvern, Sorin Grindeanu şi Lucian Bode”, declară, potrivit unui comunicat, Cătălin Drulă, preşedintele interimar USR.

USR arată că, în mandatul ministrului Sorin Cîmpeanu, Educaţia a ajuns să primească doar 2,28% din PIB, unul din cele mai mici procente din ultimii 30 de ani şi cu mult sub ţinta de 6% prevăzută în Legea educaţiei naţionale.

„Ministrul Cîmpeanu nu este deranjat însă de situaţie, căci este prea preocupat să anunţe, de la o zi la alta, schimbări în modul de evaluare a elevilor, fără consultări şi fără a ţine cont de opiniile actorilor din sistem. Cât despre noua lege a Educaţiei, dincolo de faptul că ministrul Sorin Cîmpeanu tot vorbeşte de ea din 2014, pe când făcea parte din echipa Ponta, nu pare să se schimbe nici acum nimic profund din sistemul putred. Nici PNL şi PSD, nici ministrul Cîmpeanu, care are la activ patru partide (Partidul Conservator, ALDE, Pro România, PNL), nu vor depolitizarea sistemului de învăţământ. În <România educată> a lui Iohannis şi Cîmpeanu, avem cel mai mic număr istoric de copii înscrişi la bacalaureat, avem 40.000 de elevi <lipsă> între momentul bacalaureatului şi momentul începerii clasei a XII-a (respectiv, a XIII-a, la seral) şi alţi 17.000 de elevi de clasa a VIII-a <pierduţi> (diferenţa între numărul copiilor înscrişi la examenul de Evaluare Naţională şi numărul copiilor care figurau în clasa a VIII-a în luna aprilie 2022)”, potrivit comunicatului USR.

Liderii USR transmit că România are a doua cea mai mare rată de abandon şcolar din Uniunea Europeană în condiţiile în care pandemia şi-a pus amprenta.

„Şi tot în <România educată> a lui Iohannis şi Cîmpeanu, când este vorba de mediul rural întâlnim zilnic statistici greu de imaginat: 6 din 10 copii din mediul rural merg pe jos la şcoală, 4 din 10 copii adună absenţe pentru că trebuie să lucreze în gospodărie, 2 din 10 copii nu au suficientă mâncare şi aşa mai departe. Sorin Cîmpeanu, ministru care a făcut parte din trei guverne în ultimii 10 ani, se mulţumeşte însă să constate, cu detaşare, că <am ajuns cu calitatea educaţiei într-un punct de minim>. Cu aceeaşi detaşare priveşte rezultatele de la testele PISA, grevele din creşele din România, faptul că profesorii nu au nici astăzi salariile prevăzute de lege sau sumele ridicole ce sunt decontate elevilor pentru transportul judeţean. Pentru toate aceste motive şi multe altele, Sorin Cîmpeanu, atât de incompetentul ministru al Educaţiei şi apărătorul plagiatorilor, trebuie să plece. Educaţia reprezintă şansa de modernizare a României, iar copiii noştri merită o şansă. Pe care nu o vor avea cu acest impostor la cârma ministerului Educaţiei”, se arată în finalul comunicatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici