USR după amânarea adoptării Legii spălarii banilor: Dragnea PIERDE majoritatea în Camera Deputaţilor

Deputatul USR, Stelian Ion, a declarat, miercuri, la Parlament, după ce Legea spălarii banilor a fost amânată la vot în plenul Camerei Deputaţilor, că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, pierde majoritatea, „cel puţin” în rândul deputaţilor.

1241 afișări
Imaginea articolului USR după amânarea adoptării Legii spălarii banilor: Dragnea PIERDE majoritatea în Camera Deputaţilor

USR după amânarea adoptării Legii spălarii banilor: Dragnea PIERDE majoritatea în Camera Deputaţilor

„Ceea ce a spus Liviu Dragnea este parţial adevărat în sensul că, într-adevăr, noi ne-am opus pe anumite chestiuni şi am fi votat împotrivă în plen. Ştiţi foarte bine că au trecut toate multe proiecte faţă de care noi ne-am opus, de fiecare dată, argumentat. Acelea au trecut la vot. Ce trebuie să se înţeleagă este că Liviu Dragnea, cel puţin în Camera Deputaţilor, pierde majoritatea. Acest proiect, chiar cu opoziţia noastră şi a PNL-ului, dacă ar fi avut majoritatea pe care a folosit-o de atâtea ori ar fi putut trece. Nu are majoritatea, nu trece, ceea ce este grav, pentru că România poate fi condamnată pentru această chestiune legată de implementarea unei directive”, a spus Stelian Ion.

De asemenea, deputatul USR a subliniat că PSD foloseşte pretextul adoptării legii în concordanţă cu directivele europene pentru „a-şi construi o armă pe care să o îndrepte împotriva ONG-urilor care îi sunt critice şi care îl deranjează.”

„Ca atare, nu am putut fi sub nicio formă de acord cu aceste prevederi. (..) Am observat că şi UDMR a fost, cel puţin pe această chestiune, pentru că şi ei au asociaţii, uniuni ale minorităţilor naţionale, şi se simt orarecum vizaţi, şi aici am fost pe aceeaşi lungime de undă şi au votat şi ei împotrivă. Probabil şi asta a fost una dintre cauzele care a dus la blocajul pe această lege”, a subliniat Stelian Ioan.

Liviu Dragnea a declarat că Legea privind combaterea spălării banilor nu a fost adoptată, deoarece gupul USR nu a fost de acord cu unele prevederi, însă acestea sunt prevăzute expres în directiva UE şi dacă nu sunt transpuse riscăm să continue procedura de infringement.

"Din ce mi-a spus liderul grupului deputaţilor PSD, Daniel Suciu, grupul parlamentar USR nu este de acord cu unele prevederi, dar ele sunt prevăzute în directivă în mod explicit. S-a stabilit să mai fie discuţii, pentru că există riscul real dacă nu introducem prevederile directivei să continue procedura de infringement", a afirmat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, miercuri la Parlament

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici