USR, după decizia CCR: „A confirmat ce am spus mereu: blatul PNL - PSD”

„CCR a confirmat ce am spus mereu: blatul PNL - PSD din Parlament pentru blocarea moţiunii de cenzură depuse de USR a reprezentat un grav atac la adresa Constituţiei şi statului de drept”, transite deputatul USR, Ionuţ Moşteanu

1201 afișări
Imaginea articolului USR, după decizia CCR: „A confirmat ce am spus mereu: blatul PNL - PSD”

USR, după decizia CCR: „A confirmat ce am spus mereu: blatul PNL - PSD”

„CCR a confirmat astăzi (luni - n.r.) ce am spus mereu: blatul PNL - PSD din Parlament pentru blocarea moţiunii de cenzură depuse de USR a reprezentat un grav atac la adresa Constituţiei şi statului de drept. În motivarea deciziei CCR privind moţiunea de cenzură, Curtea spune:

  • Acţiunea Parlamentului de a tergiversa întreaga procedură a moţiunii de cenzură, cu consecinţa punerii Guvernului în situaţia de a nu-şi mai putea realiza în condiţii optime rolul său constituţional şi a prelungirii stării de incertitudine politică şi juridică, reprezintă o rupere a relaţiei de echilibru care trebuie să existe între puterile statului
  • Remediul juridic nu este cel al încetării procedurii de control parlamentar, ci, din contră, al continuării procedurii odată demarate.
  • În consecinţă, au fost încălcate prevederile constituţionale privind statul de drept şi echilibrul puterilor în stat.

Curtea Constituţională a spus, negru pe alb, că Marcel Ciolacu, Florin Cîţu şi reprezentanţii PNL şi PSD au atentat la statul de drept”, scrie pe Facebook Ionuţ Moşteanu.

El afirmă că CCR constată că nu a existat nicio suspiciune în privinţa semnăturilor.

„Cât despre aşa zisele semnături false, tot CCR a spus că nu a existat nicio suspiciune. Concret, PNL şi PSD au minţit. O aşa zisă <echipă câştigătoare>, împreună cu PSD, au călcat în picioare, cu bună ştiinţă, Constituţia, totul pentru a-l face preşedinte la PNL pe Florin Cîţu”, conchide Moşteanu.

Curtea Constituţională a motivat luni decizia prin care a stabilit că există un conflict juridic între Parlament şi Guvern pe tema moţiunii de cenzură depuse de USR şi AUR. În opinia judecătorilor constituţioalişti, blocarea de către Parlament a dezbaterii şi votării moţiunii reprezintă o încălcare a Constituţiei.

CCR a stabilit că semnăturile de pe pot fi depuse şi în copie, nu este obligatoriu să fie în original, iar preşedintele Camerei Deputaţilor trebuia să informeze Guvernul în ziua depunerii moţiunii, Birourile Permanente Reunite trebuiau să se întrunească şi să stabilească un calendar pentru parcursul parlamentar al moţiunii, iar moţiunea de cenzură trebuia dezbătută şi votată cu celeritate în Parlament.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
moşteanu,
ccr,
decizie

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici