USR: Iohannis s-a grăbit să promulge legea de salvare a pensiilor speciale, poate prinde şi el

„Iohannis s-a grăbit să promulge legea de salvare a pensiilor speciale, poate prinde şi el pensie specială ca fost primar de Sibiu”, transmite USR.

321 afișări
Imaginea articolului USR: Iohannis s-a grăbit să promulge legea de salvare a pensiilor speciale, poate prinde şi el

USR: Iohannis s-a grăbit să promulge legea de salvare a pensiilor speciale, poate prinde şi el

„Preşedintele Iohannis s-a grăbit să promulge legea de salvare a pensiilor speciale deşi putea să ceară Parlamentului să le elimine. Probabil se bucură de forma actuală a legii care nu elimină pensiile speciale ale aleşilor locale şi se gândeşte că o să se bucure şi el o pensie specială ca fost primar de Sibiu”, declară deputatul USR Cristian Seidler.

USR a depus amendamente de eliminare a pensiilor speciale ale primarilor în toate variantele recente de la legea pensiilor publice, dar au fost respinse de coaliţia PSD-PNL.

„Pentru ca jalonul PNRR să fie considerat îndeplinit, PSD şi PNL trebuie să clarifice ce-au de gând să facă cu aceste pensii speciale pe care le tot amână în fiecare an, dar refuză să le elimine din Codul Administrativ. E vorba de toţi primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii de consiliu judeţean din 1992 până în prezent, deci zeci de mii de beneficiari, cu un impact bugetar semnificativ. Iniţiativa USR de eliminare a pensiilor speciale ale primarilor, depusă din 14 aprilie 2021 în Parlament, prinde mucegai în comisiile de la Camera Deputaţilor”, se arată în finalul comunicatului de presă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici