USR PLUS anunţă astăzi propunerea pentru funcţia de ministru al Sănătăţii. Ioana Mihăilă, favorită să preia mandatul

Reprezentantul USR PLUS, Dragoş Tudorache, a anunţat că miercuri va fi făcută o propunere pentru un nou ministru al Sănătăţii. Anunţul a fost făcut la finalul discuţiilor între PNL, USR PLUS şi UDMR.

698 afișări
Imaginea articolului USR PLUS anunţă astăzi propunerea pentru funcţia de ministru al Sănătăţii. Ioana Mihăilă, favorită să preia mandatul

USR-PLUS anunţă astăzi propunerea pentru funcţia de ministru al sănătăţii

Vicepremierul Dan Barna a spus că alianţa a ieşit dintr-o situaţie complicată.

„Alianţa a depăşit o situaţie complicată, am reuşit să semnăm o completare la acordul coaliţiei. Am stabilit principii despre funcţionarea Guvernului şi a grupurilor parlamentare. De asemenea, am stabilit priorităţile. Vaccinarea este o prioritate a Guvernului”, a spus Dan Barna.

Dragoş Tudorache a anunţat că miercuri va fi anunţat noul ministru al Sănătăţii.

„Am intrat în discuţie cu nevoia de a asigura buna funcţionare a coaliţie, am reuşit, mâine vom face o propunere pentru un nou ministru al Sănătăţii”, a spus şi unul dintre liderii USR PLUS, Dragoş Tudorache.

Reprezentanţii alianţei de guvernare au anunţat marţi seara că au ajuns la un acord după criza provocată de demiterea ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

 

Ioana Mihăilă, favorită să preia funcţia de ministru al Sănătăţii
 

Ioana Mihăliă este propunerea PLUS pentru funcţia de Ministru al Sănătăţii, potrivit surselor Mediafax. Ioana Mihăilă, de profesie medic, este secretar de stat în Ministerul Sănătăţii în mandatul lui Vlad Voiculescu.

A absolvit Universitatea de Medicina şi Farmacie din Cluj-Napoca, este medic primar endocrinolog şi a dezvoltat Clinica Medena. Anul trecut a fost candidatul USR PLUS la funcţia de primar al municipiului Oradea.

Vlad Voiculescu a declarat, la momentul demisiei, că o va susţine pe Ioana Mihăilă, dacă alianţa USR-PLUS va decide ca aceasta să ocupe funcţia de ministru al Sănătăţii.
 

Florin Cîţu: ”Viitorul ministru al Sănătăţii va avea toată susţinerea mea”

Premierul Florin Cîţu a anunţat că viitorul ministru al Sănătăţii va avea susţinerea lui. ”Este un minister greu, dar consultându-ne vom lua cele mai bune decizii”, a mai spus prim-ministrul.

Declaraţia a fost făcută marţi seara, la finalul şedinţei în cadrul căreia partidele de la guvernare au semnat un acord care pune capăt crizei provocate de demiterea lui Vlad Voiculescu. Florin Cîţu a vorbit despre campania de vaccinare.

„Aşa cum am spus, coaliţia merge mai departe. Astăzi a fost făcut un pas important pentru a avea o guvernare mult mai eficientă şi o coerenţă a deciziilor politice în coaliţie. Sunt foarte bucuros că ne asumăm – această coaliţie – ca obiectiv principal campania de vaccinare. Este important să avem o campanie de vaccinare de succes şi sunt sigur că vom avea o campanie de vaccinare de succes”, a spus Florin Cîţu.

Premierul a mai spus că îl aşteaptă pe noul ministru al Sănătăţii cu care va colabora.

„Dacă mâine vom avea un ministru al Sănătăţii care va prelua un portofoliu dificil, va avea susţinerea mea şi a colegilor din Cabinetul pe care îl conduc. Mă voi asigura în continuare că aşa cum am făcut şi până acum deciziile pe care le luăm, le luăm în consultare şi le vom lua în interesul cetăţenilor Românei”, a precizat Florin Cîţu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici