USR: PSD a transformat ANCOM într-o afacere de familie

Reprezentanţii USR spun vineri că „PSD a transformat încă o agenţie a statului într-o afacere de familie: ANCOM a devenit moşia domnului şi doamnei Zgonea”.

524 afișări
Imaginea articolului USR: PSD a transformat ANCOM într-o afacere de familie

USR: PSD a transformat ANCOM într-o afacere de familie

„Soţia lui Valeriu Zgonea a rămas consilier de specialitate în instituţie, după numirea soţului la conducerea ANCOM, iar din această funcţie <asistă conducerea ANCOM>, după cum scrie într-o decizie semnată chiar de soţul său. Mai grav este că doamna Zgonea ar trebui să protejeze avertizorii de integritate care denunţă eventuale abuzuri sau ilegalităţi din instituţia condusă de soţul său”, transmite USR.

„Politizarea celor mai importante instituţii ale statului continuă fără abatere sub premierul Ciolacu. În ANCOM, avem soţia care îl consiliază pe domnul Zgonea cu privire la modul în care trebuie condusă instituţia. Tot ea ar trebui să protejeze avertizorii de integritate care denunţă eventuale abuzuri sau ilegalităţi din instituţia condusă de soţul său. Orice om onest îşi dă seama că apetitul doamnei Zgonea pentru protejarea eventualilor avertizori de integritate va tinde spre zero. Această evidentă incompatibilitate etică de la ANCOM trebuie rezolvată”, declară senatorul USR Raoul Trifan.

USR arată că Valeriu Zgonea „declara că soţia sa şi-a dat demisia din funcţia de secretar general al instituţiei şi explica românilor cum gestul este <o chestie normală, etică>”.

„PSD şi PNL cresc taxele ca să continue să plătească salarii nesimţite de 10.000 de euro ale celor precum şeful ANCOM, domnul Zgonea. La schimb pentru taxele şi impozitele românilor, pentru acest salariu astronomic, domnul Zgonea ne dă o autoritate politizată, în care nu îi e nici măcar jenă să recunoască oficial, pe site-ul instituţiei, că soţia lui a rămas, bine merci, consilieră în cadrul autorităţii. Doamna Zgonea trebuie, printre altele, să se asigure că se implementează prevederile cu privire la incidente de integritate care ar putea privi chiar conducerea autorităţii, adică pe soţul ei. Să ne fie clar pentru ce cresc PSD şi PNL taxele: sinecuri, nepotisme, politizare”, declară deputata USR Diana Buzoianu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici