USR respinge numirea lui Meleşcanu la şefia Senatului: A supervizat dezastrul de la alegerile de pe 26 mai

Senatorul USR de Diaspora Radu Mihail susţine că este inadmisibil ca senatorul ALDE Teodor Meleşcanu, "cel care a supervizat dezastrul de la alegerille de pe 26 mai", să fie propus ca preşedinte al Senatului. USR anunţă că senatorii săi vor vota împotriva acestei propuneri.

328 afișări
Imaginea articolului USR respinge numirea lui Meleşcanu la şefia Senatului: A supervizat dezastrul de la alegerile de pe 26 mai

USR respinge numirea lui Meleşcanu la şefia Senatului: A supervizat dezastrul de la alegerile de pe 26 mai

"USR consideră că propunerea lui Teodor Meleşcanu ca preşedinte al Senatului este inacceptabilă. Reprezintă un afront adus zecilor de mii de români din Diaspora care, pe 26 mai 2019, au stat ore întregi la coadă ca să voteze", arată un comunicat emis, luni, de USR.

”Teodor Meleşcanu în fruntea Senatului este răspunsul obraznic al PSD-ului la pierderea alegerilor europarlamentare. Este total inadmisibil să-l propui în fruntea Senatului pe cel care a supervizat dezastrul de la alegerille de pe 26 mai. Numirea sa este un afront adus tuturor celor care au stat ore întregi la coadă ca să-şi exercite un drept garantat de Constituţie”, transmite Radu Mihail în comunicatul citat.

Potrivit sursei, în cazul în care propunerea va veni în plenul Senatului, senatorii USR vor vota împotrivă.

Atribuţile de preşedinte al Senatului au fost preluate de senatorul PSD de Argeş Şerban Valeca, având în vedere că în plenul de luni a fost votată doar vacantarea funcţiei, în urma demisiei lui Călin Popescu Tăriceanu, nu şi un nou senator care să conducă forul legislativ.

Grupul senatorilor PSD a decis să îl nominalizeze pe fostul ministru de Externe Teodor Meleşcanu la şefia Senatului.

Premierul şi liderul PSD Viorica Dăncilă a precizat că locul a aparţinut ALDE, iar PSD vrea să fie corect şi să respecte acest lucru.

Taguri:
meleşcanu,
senat,
usr

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici