USR şi AUR anunţă că vor ataca la CCR modificarea regulamentului Camerei Deputaţilor. Barna: „Limitează transparenţa lucrărilor Parlamentului faţă de cetăţenii României”

Dan Barna şi George Simion anunţă că USR şi AUR vor ataca la CCR modificarea regulamentului Camerei Deputaţilor, aprobată miercuri în şedinţa de plen. „Limitează transparenţa lucrărilor Parlamentului faţă de cetăţenii României”, a spus Barna.

284 afișări
Imaginea articolului USR şi AUR anunţă că vor ataca la CCR modificarea regulamentului Camerei Deputaţilor. Barna: „Limitează transparenţa lucrărilor Parlamentului faţă de cetăţenii României”

USR şi AUR anunţă că vor ataca la CCR modificarea regulamentului Camerei Deputaţilor. Barna: „Limitează transparenţa lucrărilor Parlamentului faţă de cetăţenii României”

„Alianţa pentru Unirea Românilor va ataca în totalitate această hotărâre neconstituţională şi e profund dezgustată de felul în care, pentru un singur om care a greşsit, vor să taxeze întregi partide şi întregi grupuri. (...) Pumnul pe care îl puneţi în gura opoziţiei s-ar putea să ricoşeze”, a anunţar copreşedintele AUR George Simion.

Şi Dan Barna a anunţat atacarea hotărârii Camerei Deputaţilor la CCR.

„USR va ataca la Curtea Constituţională acele prevederi care limitează transparenţa lucrărilor Parlamentului faţă de cetăţenii României”, a spus Barna.

Deputaţii au modificat şi completat, miercuri, regulamentul Camerei. Astfel, este interzisă utilizarea violenţei fizice constând în gesturi agresive ori a violenţei verbale constând în injurii, invective sau calomnie la adresa altui parlamentar.

Modificarea a fost aprobată cu 202 voturi „pentru”, 91 „împotrivă” şi patru abţineri.

Copreşedintele AUR, George Simion, a acuzat, în timpul dezbaterilor, introducerea printre modificări a unei prevederi potrivit căreia şedinţele nu pot fi filmate şi transmise live decât prin Secretariatul general sau de jurnaliştii acreditaţi.

Potrivit unui amendament aprobat, prin derogare, şedinţele pot fi filmate şi de deputaţi, dar doar din perimetrul alocat grupului parlamentar ai coror membri sunt.

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie au deschis un dosar pentru ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice după scandalul de luni din Parlament.

Şedinţa de luni a Camerei Deputaţilor a fost suspendată după ce liderul AUR a întrerupt discursul ministrului Energiei, Virgil Popescu. „Hoţule”, i-a strigat Simion lui Popescu pe un ton agresiv. Replica ministrului Energiei a fost: „Eşti un prost”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici