USR solicită PNL să retragă legea totalitară anti-proteste

USR solicită PNL să retragă din Parlament „legea totalitară gândită să descurajeze protestele prin sancţionarea dură a celor care guvernanţilor”.

504 afișări
Imaginea articolului USR solicită PNL să retragă legea totalitară anti-proteste

USR solicită PNL să retragă legea totalitară anti-proteste

„Este inadmisibil ca un partid care a ajuns la putere în contextul protestelor masive anti-Dragnea şi anti-PSD să ceară ca românii ce-şi strigă în stradă nemulţumirea să fie pedepsiţi la fel sau chiar mai aspru decât cei care comit infracţiuni precum ucidere din culpă, folosirea prostituţiei infantile, înşelăciune sau furt”, potrivit unui comunicat de presă al USR.

Ionuţ Moşteanu, deputat şi purtător de cuvânt al USR, cere PNL să retragă din Parlament proiectul de lege semnat de Nicolae Ciucă şi Lucian Bode.

„Aceştia să-şi prezinte scuze societăţii civile, milioanelor de români care au îngheţat de frig în stradă la OUG 13 şi celor agresaţi pe 10 august de Jandarmeria lui Carmen Dan şi Liviu Dragnea. Să scandezi în faţa Guvernului «Sunteţi doi plagiatori» nu înseamnă «atingerea demnităţii umane», nici nu trebuie să ajungi la închisoare pentru asta. Să scandezi «aţi dus România în topul scumpirilor, i-aţi sărăcit pe români, în timp ce de pensiile speciale nu vă atingeţi» este adevărul. Nu trebuie să faci puşcărie pentru asta. Retrageţi legea şi prezentaţi-vă scuzele”, declară Ionuţ Moşteanu, deputat şi purtător de cuvânt al USR.

El aminteşte că în proiectul PNL, tulburarea ordinii şi liniştii publice a ajuns să fie pedepsită cu închisoarea, nu doar cu amendă.

„Şi nu oricum, ci la fel sau chiar mai aspru decât multe alte infracţiuni, precum uciderea din culpă, lovirea sau alte violenţe, şantajul, hărţuirea, furtul, coruperea sexuală a minorilor, pornografia infantilă sau folosirea prostituţiei infantile. Ciucă, Bode şi Iohannis vor o Românie în care deviza să fie „Nu deranjaţi furtul PNL”. Noi vrem o Românie care să nu alunece spre dictatură şi în care cei ce îi sărăcesc prin furt pe români să răspundă în faţa cetăţenilor”, se menţionează în finalul comunicatului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici