USR: Solicităm desigilarea tabletelor folosite la alegerile europarlamentare. PSD împiedică organizarea prezidenţialelor

USR solicită Comisiei de anchetă pentru investigarea eventualelor fraude la alegerile europarlamentare din mai să desigileze de urgenţă tabletele folosite atunci pentru înregistrarea votanţilor şi împiedicarea votului multiplu, deoarece acestea ar trebui folosite şi la alegerile prezidenţiale.

869 afișări
Imaginea articolului USR: Solicităm desigilarea tabletelor folosite la alegerile europarlamentare. PSD împiedică organizarea prezidenţialelor

USR: Solicităm desigilarea tabletelor folosite la alegerile europarlamentare. Viciază prezidenţialele

„USR cere parlamentarilor PSD din aşa-zisa Comisie specială de investigare a eventualelor nereguli şi fraude la alegerile europarlamentare din 26 mai, comisie condusă de deputata PSD Lia Olguţa Vasilescu, să urgenteze desigilarea tabletelor pentru prevenirea votului multiplu, tablete folosite la alegerile europarlamentare şi care trebuie să fie utilizate şi la alegerile prezidenţiale. În caz contrar, există riscul major ca desfăşurarea alegerilor din noiembrie să fie viciată. Comisia a decis sigilarea tuturor tabletelor folosite la scrutinul din primăvară pentru înregistrarea votanţilor şi împiedicarea votului multiplu, tablete care ar trebui să fie utilizate şi la alegerile prezidenţiale din toamnă. Prin această dispoziţie arbitrară, PSD împiedică organizarea corespunzătoare a alegerilor prezidenţiale, lăsând foarte puţin timp instituţiilor implicate să se pregătească pentru scrutin”, transmite USR, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Senatorul USR Nicu Fălcoi a afirmat că reprezentanţii PSD din comisia de anchetă pentru fraudarea alegerilor europarlamentare încearcă din răsputeri să acrediteze ideea unei „fraude electorale” fără a avea nicio bază reală.

„Două personaje reprezentative pentru PSD, adică PRM-ista Olguţa Vasilescu şi deputatul Viorel Sălan, au încercat cu disperare să găsească cea mai mică breşă în declaraţiile tranşante, atât ale reprezentanţilor Institutului Naţional de Statistică, cât şi ale reprezentanţilor Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, care au spus cât se poate de clar, de la început, că nu există absolut niciun indiciu care să ducă la concluzia că alegerile ar fi fost fraudate. A fost imposibil să înţeleagă până şi faptul că Sistemul Informatic de Monitorizare a Prezenţei la Vot (SIMPV) nu este un soft în sine, ci un sistem care are mai multe componente, inclusiv nişte soft-uri, şi că Institutul Naţional de Statistică lucrează exclusiv cu Sistemul Informatic de Centralizare a Proceselor Verbale (SICPV), unul dintre softurile din SIMPV”, a transmissenatorul USR Nicu Fălcoi.

Alegerile prezidenţiale au loc pe 10 noiembrie în ţară şi între 8 şi 10 noiembrie în străinătate.

Taguri:
usr,
alegeri,
fraude

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici