USR vrea "parc democratic" prin dărâmarea zidului din jurul Palatului Parlamentului

Deputaţii USR au cerut joi, în plenul Camerei Deputaţilor, dărâmarea zidului din jurul Palatului Parlamentului şi organizarea unui "parc democratic" în jurul clădirii Legislativului.

1043 afișări
Imaginea articolului USR vrea "parc democratic" prin dărâmarea zidului din jurul Palatului Parlamentului

USR vrea "parc democratic" prin dărâmarea zidului din jurul Palatului Parlamentului (Imagine: Adrian Piclisan / Mediafax Arhiva Foto)

"Vă îndemn să dărâmă zidul dintre noi şi oameni. Au murit oameni în 1989. Respectul meu, al colegilor mei pentru ei este enorm. Ei au murit ca noi să fim liberi. USR vă propune să facem un parc democratic din curtea Casei Poporului", a spus, în şedinţa de plen, deputatul USR Cristina Prună.

Ea a făcut acest anunţ în contextul trecerii a 27 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989.

"Anul 1989 a marcat dărâmarea unui zid ce despărţea Europa de Vest de Europa de Est. Diupă 27 de ani are un zid care pune o barieră între politicieni şi oameni. Primul proiect concret pe care ar trebui să-l avem este dărâmarea acestui zid nedemocratic din jurul Casei Poporului. Să nu ne izolăm de oameni, să nu ne închidem în palatul lui Ceauşescu, să ţinem politica la vedere", a mai spus parlamentarul USR.

Ideea demolării zidului din jurul Palatului Parlamentului nu este nouă, astfel de propuneri venind şi din partea fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, dar şi a deputatului liberal Ovidiu Raeţchi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici