Văcăroiu a primit, în 2007, cadou de protocol, un player multimedia şi o cameră video

Preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, a primit, în anul 2007, mai multe cadouri de protocol, printre tablouri, albume de artă, vaze sau bibelouri aflându-se şi cadouri moderne, precum un player multimedia marca AIGO şi o cameră video miniaturizată.

1 afișare
Imaginea articolului Văcăroiu a primit, în 2007, cadou de protocol, un player multimedia şi o cameră video

Văcăroiu a primit, în 2007, cadou de protocol, un player multimedia şi o cameră video

Potrivit unei statistici publicate pe pagina de Internet a Senatului, senatorii au primit, în sesiunile legislative din anul 2007, 72 de cadouri, cu titlu gratuit, cu prilejul acţiunilor de protocol efectuate în activitatea parlamentară.

Astfel, preşedintele Nicolae Văcăroiu a primit cele mai multe cadouri de protocol în 2007, printre bunurile declarate pe site-ul Senatului şi pe care acesta a decis să le păstreze aflându-se o faţă de masă brodată, din pânză de in, cu 8 şerveţele de masă, estimată la valoarea de 104 euro, un platou de argint, cu stema Republicii Elene (156 de euro) sau două scrumiere, de porţelan şi de aluminiu, estimate la valoarea de 128 de euro.

Nicolae Văcăroiu a mai primit în 2007 şi o sabie din oţel, cu mânerul şi teaca placate cu aur cizelat, decorate cu motive arabe (183 euro), o floare ornamentală, din argint filigranat, de 73 grame, care valorează 112 euro, sau un platou de argint (380 gr), gravat în centru cu un porumbel al păcii, estimat la 284 de euro, pentru acesta preşedintele Senatului plătind instituţiei diferenţa de valoare, legea stipulând că valoarea maximă pentru cadourile primite de demnitari şi pe care aceştia le pot păstra este de 200 de euro.

Alte cadouri pe care preşedintele Senatului le-a primit dar pe care a decis să le păstreze în patrimoniul instituţiei sunt o statuetă de bronz patinat, reprezentând un tânăr atlet cu coif (254 euro) şi o medalie jubiliară de aur, de aproximativ 31 de grame, a cărei valoare se ridică la 780 de euro.

Printre cadourile cu valoare mai mică pe care Nicole Văcăroiu a decis să le păstreze drept amintire se află un set format dintre-o sticlă şi două pahare, din porţelan, executate manual (70 euro), o casetă de porţelan, cu motive florale (25 euro), sau o sticlă din cristal, cu motive florale (45 de euro).

Văcăroiu nu a primit doar cadouri simbolice, ci şi cadouri mai practice, printre acestea aflându-se un player multimedia marca AIGO (MP4, MP, F 335), în valoare de 350 de euro, pentru păstrarea căruia acesta a plătit diferenţa de valoare, dar şi o cameră video miniaturizată, model TCL DV 007, estimată la 195 de euro.

Alte cadouri inedite primite de preşedintele Senatului în 2007 sunt un set de butoni de argint, de 15 grame fiecare, cu monogramă (30 de euro), un ceas de masă (48 de euro), un veşmânt tradiţional arab din bumbac, brodat cu fir de aur (48 de euro), un cupon de ţesătură din mătase naturală, bleumarin, cu fir argintiu (116 euro), sau o şaretă de un cal, din argint filigranat, estimată la 131 de euro.

Dacă majoritatea cadourilor aflate în statistica prezentată pe site-ul Senatului sunt ale preşedintelui Nicolae Văcăroiu, în tabel apar şi câteva cadouri primite de alţi senatori.

Astfel, senatorul PSD Ion Iliescu a primit o fructieră cu picior central, din sticlă tip cristal, însoţită de două boluri din acelaşi material, estimată la preţul de 327 de euro, dar care a rămas în patrimoniul instituţiei.

Liderul PSD Mircea Geoană a primit un etui cu două cravate, având însemnele landului german Hessa (75 de euro), iar senatorul PSD Doru Ioan Tărăcilă un suport pentru creioane din lemn, cu ceas electronic de birou, estimat la 15 euro.

Fostul senator UDMR Valentin Zoltan Puşcaş, actual judetor la Curtea Constituţională, a primit un spic de grâu din argint, de 20 de grame, montat pe un suport pluşat (48 de euro).

Senatorul PRM Valentin Dinescu a primit cadou în 2007, potrivit documentului prezentat pe site-ul Senatului, un tablou "având în centru o corabie cu vele, din argint", estimat la 119 euro, iar colegul său social-democrat Cristian Diaconescu a primit tot cu un tablou "având în centru o floare de ibiscus din argint filigranat" (119 euro).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici