Văcăroiu: Comisia de cultură din Senat se va sesiza şi va iniţia o serie de audieri

Preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, a anunţat, joi, că, probabil, Comisia de cultură din Senat se va sesiza cu privire la difuzarea la televiziunea publică a înregistrărilor în cazul Decebal Traian Remeş, urmând a iniţia o serie de audieri, în primul rând fiind invitat preşedintele TVR.

1 afișare
Imaginea articolului Văcăroiu: Comisia de cultură din Senat se va sesiza şi va iniţia o serie de audieri

Văcăroiu: Comisia de cultură din Senat se va sesiza şi va iniţia o serie de audieri

"Probabil Comisia de cultură din Senat se va sesiza şi va iniţia o serie de audieri în primul rând prin chemarea domnului Sassu şi a celorlalţi. Vom vedea în ce măsură a fost respectată de către televiziunea publică deontologia ziaristului în domeniu", a spus Nicolae Văcăroiu.

Preşedintele Senatul a infirmat informaţiile potrivit cărora s-ar putea înfiinţa o comisie de anchetă pe acest subiect, arătând că o astfel de comisie poate fi formată numai la solicitarea unui grup parlamentar.

"Nu pot eu să decid comisie specială de anchetă, pentru că o astfel de comisie se iniţiază la solicitarea unui grup parlamentar, la Birourile permanente reunite, după care se face un proiect de hotărâre, se constituie o comisiei, se merge în plenul celor două Camere. Deocamdată nu am abordat acest subiect", a spus Văcăroiu.

El a mai precizat că este obligaţia Comisiilor de cultură din Parlament să vadă cum a apărut la televiziune acea înregistrare, iar, din punctul de vedere al deontologiei, era normal ca în momentul apariţiei pe post a acestui material, în studio să fie prezenţi şi cei implicaţi, pentru a se putea apăra.

"Apropos de deontologoie, nu este normal, de exemplu, ca atunci când arunci pe piaţă o astfel de casetă şi o dai imediat lângă tine în studio să fie şi cei implicaţi, pentru a spune câteva lucruri: dacă este adevărată sau nu, în ce împreujurări a avut loc? Mi se părea un lucru firesc când un demnitar era acuzat, să fie de faţă pentru a se apăra", a spus Văcăroiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici