Vâlcov, sancţionat de CNCD pentru că a numit un protestatar #rezist „sandilău” şi i-a publicat fişa medicală

Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării l-a amendat cu 1.000 de lei pe consilierul premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, pentru discriminare şi încălcarea dreptului la demnitate în cazul unui protestatar căruia i-a publicat fişa medicală, anunţă instituţia.

814 afișări
Imaginea articolului Vâlcov, sancţionat de CNCD pentru că a numit un protestatar #rezist „sandilău” şi i-a publicat fişa medicală

Vâlcov, sancţionat de CNCD pentru că a numit un protestatar #rezist „sandilău” şi i-a publicat fişa medicală

"Fapta domnului Darius Bogdan Vâlcov de a denumi o persoană prin termenul de “sandilău” şi publicarea fişei medicale a persoanei respective, protestatar de notorietate, constituie faptă de discriminare şi încalcă dreptul la demnitate pe criteriul de afecţiune medicală necontagioasă şi prin asociere pe baza criteriului de dizabilitate mentală, potrivit art. 2 alin. 1 coroborat cu art. 15 din OG137 O.G. 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare, republicată, cu modificările şi completările ulterioare", se arată în decizia Colegiului director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, întrunit miercuri în şedinţa de soluţionare a petiţiilor.

Consiliul a dispus aplicarea sancţiunii amenzii contravenţionale în valoare de 1.000 lei.

"În individualizarea sancţiunii, Colegiul Director a avut în vedere gradul de pericol social al faptei, ce rezultă printre altele, din calitatea de demnitar a părţii reclamate, dar şi de faptul că, ulterior partea reclamată a şters de pe contul de Facebook afirmaţiile discriminatorii", se mai arată în comunicatul de presă al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, postat pe site.

Darius Vâlcov a publicat în septembrie 2018 fişa medicală a lui Sandu Matei, protestatar #rezist. Ulterior, postarea a dispărut, Vâlcov scriind: "Postarea prin care aratam ca un lider #rezist este sandilau cu acte mi-a fost stearsă". Sandu Matei a anunţat atunci că-l va da în judecată pe consilierul premierului Viorica Dăncilă.

Sandu Matei, plângere împotriva lui Darius Vâlcov: Prin mine, atacă mişcarea Rezist. Cer daune un milion de euro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici