Valer Dorneanu, preşedintele CCR despre sesizările pe justiţie: "Sperăm să ne pronunţăm înainte de 10 februarie"

Preşedintele CCR, Valer Dorneanu, a declarat sâmbătă că speră să se poată pronunţa până pe 10 februarie în legătură cu ordonanţa de modificare a Codurilor Penale.

1726 afișări
Imaginea articolului Valer Dorneanu, preşedintele CCR despre sesizările pe justiţie: "Sperăm să ne pronunţăm înainte de 10 februarie"

Valer Dorneanu, preşedintele CCR despre sesizările pe justiţie: "Sperăm să ne pronunţăm înainte de 10 februarie" (Imagine: ALEXANDRU DOBRE/ MEDIAFAX FOTO)

''Sesizarea cu privire la conflictul de competenţă, suntem în termen. Vom primi, cu siguranţă, până marţi, punctele de vedere de la cele două părţi şi, în continuare, în câteva zile, o să ne pronunţăm şi pe fond. Cam aceeaşi va fi situaţia şi cu privire la excepţia de neconstituţionalitate invocată de Avocatul Poporului. Şi acolo am dat un termen scurt pentru puncte de vedere: marţi. Am lăsat Parlamentului ziua de luni, când au Birou Permanent, să se poată pronunţa şi după ce vom avea aceste puncte de vedere, vom stabili un termen, având în vedere cele ridicate. Sperăm să ne pronunţăm înainte de 10 februarie”, a spus preşedintele Curţii Constituţionale'', a declarat Dorneanu după şedinţa comisiilor de Buget-Finanţe din Parlament.

Preşedintele Klaus Iohannis a sesizat joi Curtea Constituţională a României cu privire la un conflict instituţional între guvern, instituţiile de justiţie şi Parlament, după ce Executivul a adoptat ordonanţa de modificare a Codurilor Penale.

Şi Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat vineri că va ridica la CCR excepţia de neconstituţionalitate pentru OUG 13 de modificare a Codurilor penale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici