Bugetul MAE, aprobat fără amendamente de Comisiile de Buget-Finanţe ale Parlamentului

Comisiile de Buget-Finanţe din Parlament au aprobat sâmbătă bugetul Ministerului Afacerilor Externe, fiind respinse 21 de amendamente pentru suplimentarea bugetului instituţiei.

180 afișări
Imaginea articolului Bugetul MAE, aprobat fără amendamente de Comisiile de Buget-Finanţe ale Parlamentului

Bugetul MAE, aprobat fără amendamente de Comisiile de Buget-Finanţe ale Parlamentului

''În ceea ce priveşte principalele preocupări pe care le avem din bugetul pe acest an, dezvoltarea şi îmbunătăţirea serviciilor de asistenţă consulară pentru cetăţenii români care locuiesc în străinătate. De asemenea, avem în vedere deschiderea de noi misiuni diplomatice. E vorba de consulatele de la Bari, Stuttgart, Manchester, Miami, Salzburg, Frankfurt, Melbourne şi Haifa. De asemenea, particiarea la expoziţia mondială de la Astana, din 2017 şi o suplimentare ca urmare a adoptării legii 1/2017 privind desfiinţarea taxelor consulare, o suplimentare de 30 de milioane de la buget, a fondurilor necesare pentru desfăşurarea acţiunilor de repatriere care se întâmplă în străinătate'', a susţinut ministrul de Externe în faţa comisiilor de Buget-Finanţe.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe a solicitat şi bani pentru modernizarea cladirilor ce aparţin instituţiei.

''Continuarea reabilitării clădirilor pe care le administrează MAE. Aş vrea să ştiţi că statul român dispune în străinătate de 116 clădiri, proprietatea statului, care au sediile diplomtice şi consulare, iar lucrările de modernizare a acestora sunt stabilite la 11 milioane'', a spus Meleşcanu.

El a arătat că o altă prioritate a ministerului este achiziţionarea de maşini noi.

''Anul acesta avem prevăzut în buget achiziţionrea a 50 de maşini. În afara maşinilor de reprezentare, marea majoritate desppre care vorbim le reprezintă cea mai bună maşină din lume de teren, Dusterul. Avem o serie specială, Duster Diplomat'', a explicat ministrul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici