Valeriu Zgonea: Parlamentarii UNPR care au trecut la PSD, până recent membri PPDD. Protocolul cu UNPR continuă

Preşedintele executiv al PSD, Valeriu Zgonea, a declarat, joi, că parlamentarii UNPR care au trecut la PSD erau până de curând membri PPDD şi că dorinţa exprimată de aceştia este protejată de Constituţie, afirmând că parteneriatul PSD-UNPR continuă atât la centru, cât şi în judeţe.

398 afișări
Imaginea articolului Valeriu Zgonea: Parlamentarii UNPR care au trecut la PSD, până recent membri PPDD. Protocolul cu UNPR continuă

Valeriu Zgonea: Parlamentarii UNPR care au trecut la PSD, până recent membri PPDD. Protocolul cu UNPR continuă (Imagine: Alexandru Dobre/ Mediafax Foto)

"O relaţie foarte bună am avut cu membri PSD care aparţineau UNPR. Nu am nimic ce să le reproşez. Dialogul cu domnul Ion Răducanu (lider al deputaţilor UNPR - n.r.) este unul constant ca şi cel cu ceilalţi lideri ai partidelor politice. Am luat act de decizia desfiinţării grupului PPDD, o parte dintre ei s-au transferat la UNPR, pe bună dreptate, în urma fuziunii prin absorbţie acceptată de către justiţie anul trecut. Am văzut săptămâna trecută că o parte dintre ei au decis să vină în PSD. Nu pot decât să spun că fiecare dintre ei are o decizie personală în această chestiune, pe care o semnează şi informează plenul. Eu am luat act. Mă bucur că au venit alături de PSD", a răspuns preşedintele executiv al PSD, Valeriu Zgonea, întrebat care este relaţia dintre PSD şi UNPR, în contexul în care mai mulţi parlamentari UNPR au trecut la PSD.

Parteneriatul PSD-UNPR continuă atât la centru, cât şi în judeţe, a susţinut Valeriu Zgonea, afirmând că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi preşedintele interimar la UNPR, Neculai Onţanu, "vor găsi o soluţie".

Întrebat dacă protocolul PSD-UNPR ar putea suferi modificări, preşedintele executiv al PSD a afirmat că "orice lucru se schimbă în viaţă", precizând că "nu există nicio dorinţă de ambele părţi de a schimba protocolul pentru moment''.

"Este o dorinţă exprimată de câţiva parlamentari care până mai ieri nu erau la UNPR, erau la PPDD. Nu sunt în măsură să comentez semnătura fiecăruia pe o decizie de transfer. Este voinţa proprie a fiecărui parlamentar, protejată de Constituţie", a concluzionat Zgonea.

Preşedintele interimar al UNPR Neculai Onţanu şi şeful campaniei UNPR,Valeriu Steriu, au avut miercuri o întâlnire cu preşedintele PSD Liviu Dragnea şi şeful de campanie al PSD, Marian Neacşu, pentru a discuta despre "termenii colaborării dintre cele două partide la alegerile locale".

Discuţiile au avut loc după ce liderii UNPR declarau recent că vor merge singuri în alegerile locale şi că sunt dispuşi să susţină modificarea legii în sensul revenirii la alegerea primarilor în două tururi de scrutin, deşi protocolul încheiat între PSD şi UNPR prevedea obligaţia formaţiunii conduse atunci de Gabriel Oprea de a nu vota amendarea legislaţiei.

Preşedintele interimar al UNPR, Neculai Onţanu, afirma luni că există o anumită neîncredere în partenerii de alianţă, PSD. El a mai criticat intenţia PSD de a atrage parlamentari ai Uniunii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici