Vanghelie către Ponta: Lideri PSD sunt în arest pentru că l-ai lăsat pe Oprea să pună mâna pe justiţie

Fostul primar al Sectorului 5 Marian Vanghelie, aflat în arest, îi transmite o scrisoare lui Victor Ponta, în care spune că PSD este în pericol să fie decapitat şi îi cere să nu sacrifice partidul prin "mezalianţa" cu Gabriel Oprea, avertizându-l să aibă grijă la următorii paşi care trebuie făcuţi.

3628 afișări
Imaginea articolului Vanghelie către Ponta: Lideri PSD sunt în arest pentru că l-ai lăsat pe Oprea să pună mâna pe justiţie

Marian Vanghelie (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Fostul primar al Sectorului 5 Marian Vanghelie, fost lider al PSD Bucureşti, exclus din partid în noiembrie 2014, după ce i-a criticat pe Victor Ponta şi Liviu Dragnea pentru eşecul din alegerile prezidenţiale, îi transmite o scrisoare deschisă lui Victor Ponta, postată duminică seară pe pagina de Facebook de către echipa sa de comunicare.

Marian Vanghelie, aflat în arest preventiv într-un dosar în care este acuzat de către DNA de abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani, îi scrie liderului PSD, Victor Ponta, că "cel mai mare şi cel mai puternic partid politic din România este în pericol să fie decapitat" şi îl avertizează că prin "mezalianţa" cu Gabriel Oprea sacrifică partidul.

"Partidul Social Democrat este partidul la care am pus umărul alături de sute de mii de membri, pentru milioanele de români care au avut şi au încredere în valorile social-democraţiei, pentru milioane de tineri care vor locuri de muncă, pentru pensionarii care speră la o bătrâneţe demnă, pentru medicii şi profesorii care nu mai suportă umilinţa salariilor de mizerie. Mă adresez, deopotrivă, lui Victor Ponta, încă preşedintele acestui partid, cât şi tuturor membrilor PSD care trec, acum, printr-o perioadă tulbure, cu temeri pentru viitorul acestui partid pentru care am muncit şi în care am crezut cu toţii. Victore, nu este prima dată când îţi atrag atenţia că, prin mezalianţa cu Generalul Oprea, îţi sacrifici destinul politic şi, odată cu al tău, al întregului partid. Atât eu, cât şi alţi lideri ai partidului suntem, acum, în arest pentru că l-ai lăsat pe Generalul Oprea să puna mâna pe Justiţia din România. Nu uita că oameni ca mine, care au construit partidul în ultimii 20 de ani, stau în puşcării, nevinovaţi, pentru că au vrut să se opună acestui gen de a face politică!
Nu uita că, indiferent de cât de nevinovat eşti, am învăţat prin această experienţă a arestului preventiv că atunci când nu există reguli şi când morala politică este tradată, tot nevinovaţii sunt cei care plătesc.

Ştii bine că punerea ta sub acuzare constituie o lovitură majoră dată partidului care te-a făcut ceea ce eşti, Primul Ministru al Guvernului României. Mă adresez ţie şi tuturor celor care au puterea de decizie în acest partid, să aveţi mare grijă la următorii paşi care trebuie făcuţi", afirmă fostul primar al Sectorului 5.

El mai spune că "orice înţelegere cu Generalul Oprea va duce la sacrificarea partidului prin sacrificarea nevinovaţilor".

"Cei ca Generalul Oprea nu sunt interesaţi de naţiunea română şi de statul român. El este interesat să militarizeze viaţa politică românească şi, prin instrumentele sale din justiţie, să distrugă orice mecanism democratic instaurat în ultimii 25 de ani. Îi rog pe toţi aceia cărora li s-au înscenat şi fabricat acţiuni mediatice sau în justiţie să îşi amintească ce a făcut acest individ în perioada lui Adrian Năstase, alături de echipa Bittner, altă alianţă nefastă pentru liderii de atunci şi pentru întregul partid, faţă de care m-am împotrivit cu fermitate. Dar justiţia de atunci acţiona corect, în sprijinul adevărului şi al dreptăţii, nu la comandă. Atunci am reuşit să scot adevărul la iveală şi să trec peste hopul dosarelor fabricate de Generalul Oprea cu ajutorul Procurorului General din acea vreme, care astăzi este secretar de stat în Ministerul pe care acesta îl conduce. Şi eu, şi alţi colegi am trecut prin acele momente de pericol, dar în aceste zile Generalul Oprea, prin oamenii lui de casă răspândiţi în toate instituţiile statului, îşi depăşeşte cu mult atribuţiile funcţiilor pe care le are, amestecându-se în actul de justiţie. (...) Victor, ştim amândoi că instituţiile abilitate ale României, dar şi cele internaţionale, cunosc cine este Generalul Oprea, ce a facut el în ultimii 20 de ani şi cum s-a folosit de justiţia din Romania nu în «interesul national», ci în propriul interes. De aceea, repet: PSD-ul, acest mare partid, va suferi o înfrangere istorică tocmai din cauza înţelegerii nefaste dintre tine şi Generalul Oprea. Nu uita că partidul este cel care îţi dă puterea, nu Generalul Oprea, iar atunci când cineva îţi dă un drept ţi-l poate şi lua. Noi suntem partidul, cei are au pus umărul la construirea lui şi au fost daţi la o parte după ce şi-au facut treaba, nu Generalul Oprea care prin trădari şi jocuri de culise nu face nimic altceva decât să se caţere pe PSD! Victore, decizia e la tine!", îşi încheie Vanghelie scrisoarea adresată liderului PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici