Vanghelie: Legea amnistierii trebuie să cadă în Parlament rapid. Propun analiză în PSD

Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, a declarat, luni, că PSD nu a reuşit să comunice foarte bine în campania pentru prezidenţiale pe anumite teme, fapt care a dus la un rezultat slab, şi a arătat că, în urma unei analize în partid, Legea amnistierii şi graţierii trebuie respinsă în Parlament.

1422 afișări
Imaginea articolului Vanghelie: Legea amnistierii trebuie să cadă în Parlament rapid. Propun analiză în PSD

Marian Vanghelie (Imagine: Tiberiu Crisan/ Mediafax Foto)

"Cred că trebuie să vedem ce nu am reuşit să comunicăm foarte bine şi, dacă vreţi, am să vă dau câteva păreri ale mele pe care cred că va trebui să le analizăm. Am să le propun şi cred că va trebui să fim de acord cu toţii până la urmă că noi trebuie să fim de acord cum vor oamenii şi cum cred oamenii că trebuie să facem politică, că pe fond facem politică pentru ei. Deci eu cred că Legea amnistiei trebuie să cadă în Parlament şi rapid", a spus Vanghelie.

El a arătat că, din punctul său de vedere, faptul că PSD nu a luat această decizie la timp a dus la costuri pentru partid. "Deci dacă asta e o problemă, faptul că noi, fără să ne dăm seama, nu am luat această decizie rapid, cred că ne-a costat", a spus Vanghelie.

El a arătat că ridicarea imunităţii parlamentarilor trebuie să fie o altă problemă care trebuie discutată foarte serios în PSD. "Cred că, aşa cum a făcut domnul Hrebenciuc, cred că toţi colegii noştri trebuie să facă un pas, să-şi ridice imunitatea. Dacă mă întrebaţi pe mine, m-aş duce mai departe şi cred că într-o discuţie chiar şi cu viitorul preşedinte (Klaus Iohannis, n.r.) ar trebuie să discutăm ca şi parlamentarii să nu mai aibă imunitate", a adăugat Vanghelie.

El a arătat că oamenii trebuie să înţeleagă foarte clar faptul că Parlamentul nu este o ascunzătoare a unora.

"Aceste decizii – amnistia, ridicarea imunităţii, trebuie să le analizăm în câteva şedinţe, în BPN, unde să vină doar vicepreşedinţii, în CExN, unde săvin doat membrii Comitetului, dar trebuie făcută analiză cu subiect şi predicat şi cu factori de decizie care au fost aleşi în Congres", a subliniat Vanghelie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici