Vanghelie: Mi se pare firesc să sprijinim "cu devotament" dictatura Băsescu-Boc şi în Parlament

Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a declarat, marţi, după BPN, că PSD nu a luat decizia "fermă" de se retrage de la asumarea răspunderii Guvernului pentru ca PDL să nu îi acuze pe social-democraţi că nu doresc modernizarea României.

22 afișări
Imaginea articolului Vanghelie: Mi se pare firesc să sprijinim "cu devotament" dictatura Băsescu-Boc şi în Parlament

Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie (Imagine: Mediafax Foto)

Întrebat dacă PSD a decis cum vor acţiona parlamentarii PSD la cele trei şedinţe ale Parlamentului de marţi după-amiază, când Guvernul îşi va asuma răspunderea pe trei legi, Vanghelie a răspuns:

"Mi se pare firesc să dăm tot sprijinul domnului preşedinte Băsescu şi premierului Emil Boc, pentru a crea formula de dictatură în România, pentru ca să aibă tot culoarul favorabil. Au pe o anumită linie, încă nu îl aveau în Parlament, încercăm să le dăm tot sprijinul cu devotament", a spus Vanghelie.

Întrebat dacă PSD este într-o capcană în ceea ce priveşte o eventuală retragere a parlamentarilor din plen la asumare, în condiţiile în care două din cele trei legi ţin de ministere social-democrate, preşedintele PSD Bucureşti a răspuns: "Într-o ţară în care se prefigura a fi dictatură nu mai pot fi capcane. Toţi românii sunt în capcană. (...) Suntem cu toţii în capcana acestei democraţii sălbatice a la Traian Băsescu şi Emil Boc".

El a explicat că, dacă PSD ar fi decis retragerea parlamentarilor din plen la asumarea răspunderii, ar fi fost acuzat că nu este de acord cu modernizarea României şi că ar fi adâncit criza.

Vanghelie a afirmat că ar exista şi "pasul doi şi pasul trei spre dictaturi accelerate", fără însă a oferi explicaţii despre cele afirmate.

"Dacă azi am fi luat decizia fermă (de a părăsi plenul - n.r.), cred că urma pasul doi de la cei care se intitulează că vor să modernizeze România. Eu cred că partidul trebuie să fie echilibrat, nu trebuie să fim orgolioşi să îi dăm o palmă lui Traian Băsescu, chiar dacă astăzi pierdem nişte voturi", a adăugat el.

Întrebat care ar fi "faza trei", Vanghelie a răspuns: "În Parlament să dăm odă României şi să îl aplaudăm pe Traian Băsescu la ora 19".

Deputaţii şi senatorii se vor reuni, marţi după-amiază, în trei şedinţe comune pe tema asumării răspunderii Guvernului pe legile Educaţiei, salarizării unitare şi respectiv pe reorganizarea agenţiilor. La ora 19.00 este programat mesajul preşedintelui Băsescu către Parlament.

Şedinţa Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor s-a suspendat, marţi, din lipsă de cvorum, a declarat preşedinta camerei Roberta Anastase, precizând că de la şedinţă au absentat reprezentanţii PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici