Varujan Vosganian, noul purtător de cuvânt al PNL

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat că senatorul Varujan Vosganian, vicepreşedinte al PNL, a fost ales, miercuri, de BPC, noul purtător de cuvânt al partidului.

29 afișări
Imaginea articolului Varujan Vosganian, noul purtător de cuvânt al PNL

Varujan Vosganian, noul purtător de cuvânt al PNL

"Am învestit, prin votul BPC, un nou purtător de cuvânt, în persoana senatorului PNL Varujan Vosganian, care şi-a exprimat bucuria de a reintra într-o relaţie strânsă cu dumenavoastră (presa - n.r.)", a spus Crin Antonescu.

Întrebat dacă Theodora Bertzi a fost propusă pentru funcţia de purtător de cuvânt, liderul PNL a confirmat acest lucru.

"Sigur că da, a fost o propunere. Varujan Vosganian şi-a oferit disponibilitatea pentru această poziţie şi atunci când domnia sa a dorit să-şi asume acest rol am fost toţi de acord că este foarte nimerit", a spus Antonescu.

Conform unor surse din PNL, Theodora Bertzi era liberalul propus pentru funcţia de purtător de cuvânt de noua conducere a formaţiunii liberale, dar această propunere a fost contracarată de cea a vicepreşedintelui Relu Fenechiu ca purtătorul de cuvânt să fie din nou Varujan Vosganian. Propunerea a fost acceptată de senatorul PNL.

Potrivit surselor citate, Varujan Vosganian a fost ales purtător de cuvânt până după alegerile europarlamentare, când liberalii ar urma să aleagă un nou purtător de cuvânt.

Pe de altă parte, conform surselor citate, prim-vicepreşedintele Ludovic Orban ar fi declarat în BPC că purtătorul de cuvânt nu ar trebui să fie un lider al partidului.

În urma votului BPC, Varujan Vosganian a fost ales purtător de cuvânt al partidului, cu 20 de voturi "pentru" şi 11 "împotrivă". El a mai deţinut în trecut această funcţie.

Potrivit surselor citate, funcţia de purtător de cuvânt al PNL îi fusese propusă şi deputatului Adriana Săftoiu, care ar fi refuzat oferta noii conduceri liberale.

.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici