Vaticanul este de acord cu vaccinul anti-COVID. Papa Francisc vrea vaccinuri accesibile pentru ţările sărace

  • Congregaţia pentru Doctrina Credinţei spune că utilizarea vaccinurilor anti-COVID-19 este permisă atâta timp cât nu există alternative
  • Papa Francisc vrea vaccinuri accesibile şi pentru ţările sărace
  • Vaticanul îndeamnă oamenii să se vaccineze
964 afișări
Imaginea articolului Vaticanul este de acord cu vaccinul anti-COVID. Papa Francisc vrea vaccinuri accesibile pentru ţările sărace

Sursa foto: profimedia

Vaticanul le-a transmis  credincioşilor catolici că utilizarea vaccinurilor anti-COVID-19 este acceptabilă din punct de vedere moral chiar dacă aceste vaccinuri utilizează linii celulare provenite din ţesuturile prelevate de la fetuşi avortaţi.

Aceştia afirmă că deşi utilizarea vaccinurilor este voluntară, oamenii ar trebui să se vaccineze pentru a proteja categoriile vulnerabile.

Nota publicată de Vatican precizează că astfel de vaccinuri pot fi folosite cu conştiinţa împăcată, dar asta nu înseamnă că sunt de acord cu avorturile din care provin celulele folosite în producţia vaccinurilor.

Vaticanul îndeamnă industria farmaceutică să dezvolte vaccinuri complet etice, care să devină accesibile şi în ţările sărace.

PAPA FRANCISC: Ar fi trist ca la vaccinarea împotriva Covid-19 să aibă prioritate cei mai bogaţi. Ar fi trist dacă acest vaccin ar deveni proprietatea uneia sau alteia dinte ţări, să nu fie universal şi pentru toţi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici