Veşti proaste pentru Ucraina - candidatul putinist Fico a câştigat alegerile parlamentare din Slovacia

  • Politicianul pro-rus Robert Fico câştigă alegerile parlamentare din Slovacia. Fostul premier slovac de stânga ameninţă că guvernul său nu va livra arme către Ucraina.
  • Partidul SMERD al lui Robert Fico a obţinut majoritatea voturilor, dar doar 23%, ceea ce ar putea duce la crearea unui guvern de coaliţie cu alte partide.
  • Pe locul 2 se situează Partidul liberal Progresiv Slovacia (PS), cu 17% din voturi. urmat de Hlas cu 15%.
4440 afișări
Imaginea articolului Veşti proaste pentru Ucraina - candidatul putinist Fico a câştigat alegerile parlamentare din Slovacia

Fico, Facebook

Partidul fostului prim-ministru al Slovaciei, Robert Fico, un politician pro-rus şi bun prieten cu dictatorul rus Vladimir Putin, a câştigat alegerile parlamentarei, deşi va avea nevoie de un partener de coaliţie pentru a guverna.

Rezultatele preliminare publicate de Biroul Statistic al Slovaciei duminică dimineaţa au arătat că după 99% din voturile numărate, partidul SMER al lui Fico a obţinut 23,3% din voturi.

Partidul liberal Progresiv Slovacia (PS) se situează pe locul al doilea, cu 17% din voturi.

Deşi nu este o victorie zdrobitoare, rezultatul SMER este mai bun decât se aştepta.

Ultimele sondaje de opinie publicate la începutul acestei săptămâni arătau că SMER şi PS sunt la egalitate.

Hlas, un partid care a fost format ca o ramură a SMER-ului în urma unor dispute interne, a venit pe locul al treilea cu 15% din voturi, potrivit CNN.

Sunt şapte partide politice care au atins sau au depăşit pragul de 5% necesar pentru a intra în parlament, astfel, se anunţă negocieri lungi şi încurcate pentru formarea unui guvern de coaliţie.  

Fără Slovacia şi fără Polonia care a anunţat recent că nu va mai livra arme din cauza disputei cu cerealele ucrainene, Kievul ar putea fi în impas fără ajutorul militar şi financiar al celor două ţări, mai ales că şi SUA încă riscă să intre în blocaj guvernamental din noiembrie dacă republicanii şi democraţii din Congres nu ajung la un acord. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici