Vicepremierul Vasile Dîncu, despre Cuminţenia Pământului: Nu ştiu dacă subscripţia publică a fost cea mai inspirată formă

Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat, vineri, la Alba Iulia, că subscripţia publică pentru acziziţionarea „Cuminţeniei Pământului“ nu a fost cea mai inspirată variantă, adăguând că, cel mai probabil, România va găsi o soluţie pentru achiziţionarea operei.

1408 afișări
Imaginea articolului Vicepremierul Vasile Dîncu, despre Cuminţenia Pământului: Nu ştiu dacă subscripţia publică a fost cea mai inspirată formă

Vicepremierul Vasile Dîncu, despre Cuminţenia Pământului: Nu ştiu dacă subscripţia publică a fost cea mai inspirată formă

Dîncu a afirmat că este solidar cu proiectul privind achiziţionarea operei lui Brâncuşi.

”Sunt coordonatorul Ministerului Culturii, să spunem aşa, pe zona guvernamentală, deci sunt solidar cu acest proiect. Nu ştiu sigur dacă a fost cea mai inspirată formă aceasta de a face o subscripţie publică, dar era una dintre formele posibile la acel moment şi o variabilă cu care am fost până la urmă toţi de acord”, a declarat Vasile Dîncu.

Vicepremierul a adăugat că ”reacţia maselor” la care se aştepta ministrul de atunci al Culturii ”nu este cea din proiect” şi rămâne de văzut, în această toamnă, după expirarea campaniei, ce hotărâre se va lua.

”Nu am luat nicio decizie, nu m-am ocupat personal de acest proiect chiar dacă sunt coordonatorul Culturii. Mai degrabă a fost un proiect gestionat exclusiv de Ministerul Culturii şi de aceea nu am nici variante viitoare privind ceea ce se va întâmpla. O să hotărâm asta, a fost un proiect prin care a fost implicat premierul, în care e implicat Ministerul Culturii. Probabil, vom găsi o soluţie pentru achiziţionarea acestei opere de artă care, până la urmă, e fundamentală pentru cultura noastră şi Brâncuşi este unic. Vom vedea ce soluţie se va găsi”, a smai pus Dîncu.

Vasile Dîncu a declarat că a donat în cadrul subscripţiei publice, însă a refuzat să spună suma.

”Nu vă spun pentru că alţi colegi de-ai mei au comunicat sume şi atunci nu vreau să spun suma”, a explicat Dîncu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice,vicepremierul Vasile Dîncu, a avut, vineri, o întâlnire, la Instituţia Prefectului Alba, cu primari din zona Munţilor Apuseni, trema discuţiilor fiind absorbţia fondurilor europene, apoi susţinând o conferinţă de presă.

Campania de susţinere a subscripţiei naţionale pentru achiziţia operei lui Constantin Brâncuşi, „Cuminţenia pământului”, urmăreşte să atragă contribuţiile românilor interesaţi de recuperarea patrimoniului naţional. Este necesară strângerea sumei de şase milioane de euro până pe data de 30 septembrie 2016 pentru a completa cele cinci milioane de euro alocate deja de Guvernul României.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici