Vicepreşedinte PDL: Actuala putere poate să şi interzică alegerile, pentru că are 70%

Vicepreşedintele PDL Florin Popescu a declarat miercuri pentru MEDIAFAX, în legătură cu faptul că în USL se discută despre posibilitatea comasării în 2014 a alegerilor europarlamentare cu cele prezidenţiale, că, în opinia sa, "actuala putere poate să şi interzică alegerile, pentru că are 70%".

459 afișări
Imaginea articolului Vicepreşedinte PDL: Actuala putere poate să şi interzică alegerile, pentru că are 70%

Vicepreşedinte PDL: Actuala putere poate să şi interzică alegerile, pentru că are 70% (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Popescu a arătat că trebuie respectate Constituţia şi legile în vigoare şi a apreciat că, până când USL nu iese public cu această idee a comasării alegerilor pentru a se vedea argumentele, democrat-liberalii nu au ce comenta.

"Până nu iese public să vedem argumente, nu avem ce comenta. Există o Constituţie şi legile trebuie respectate. Actuala putere poate să şi interzică alegerile, pentru că are 70%. În legătură cu această comasare, trebuie să vrea şi preşedintele. Potrivit Constituţiei, preşedintele are un mandat pe 5 ani. Preşedintele nu o dată şi-a pus mandatul pe masă, dar în anumite condiţii profitabile pentru ţară", a mai spus vicepreşedintele PDL.

Vicepreşedintele PNL Daniel Chiţoiu a declarat că USL ia în considerare varianta în care alegerile prezidenţiale din 2014 să fie organizate concomitent cu cele europarlamentare, existând ideea la nivelul USL ca preşedintele să-şi preia mandatul mai târziu.

Preşedintele Traian Băsescu a participat, la începutul anului, la o şedinţă a CSM, declarând, cu acea ocazie, că nu a acceptat şi nu va accepta, pentru restul de mandat de "18-19 luni", intervenţii politice în Justiţe.

"Aşa că nu o voi face acum pe ultimele luni de mandat, mai am 18-19 luni de mandat, până îmi termin al doilea mandat. Nu îmi voi compromite mandatul pe chestiuni din astea", spunea preşedintele, vorbind despre acceptarea influenţelor politice în justiţie.

Actualul mandat al preşedintelui Băsescu expiră în decembrie 2014.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici