Vicepreşedintele PDL Tişe: Guvernul Ponta s-a transformat în Guvernul "mafiei imobiliare" după asumarea pe despăgubiri. Le va da românilor să mănânce puncte

Guvernul Ponta s-a transformat în Guvernul "mafiei imobiliare", care le va da românilor să "mănânce puncte", declară vicepreşedintele PDL, Alin Tişe, potrivit căruia în urma asumării răspunderii pe legea privind despăgubirile "băieţii deştepţi vor merge cu xerox-ul pe spate să cumpere puncte".

502 afișări
Imaginea articolului Vicepreşedintele PDL Tişe: Guvernul Ponta s-a transformat în Guvernul "mafiei imobiliare" după asumarea pe despăgubiri. Le va da românilor să mănânce puncte

Vicepreşedintele PDL Tişe: Guvernul Ponta s-a transformat în Guvernul "mafiei imobiliare" după asumarea pe despăgubiri. Le va da românilor să mănânce puncte (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Senatorul Alin Tişe a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că viitorii cumpărători de puncte sunt trataţi de bună credinţă, spre deosebire de cei care au cumpărat până acum drepturi litigioase şi care sunt consideraţi de rea credinţă.

"Guvernul Ponta s-a transformat în Guvernul «puncte - puncte» şi al «mafiei imobiliare», pentru că, prin Legea Despăgubirilor, viitorii cumpărători de puncte sunt trataţi de bună credinţă, spre deosebire de cei care au cumpărat până acum drepturi litigioase şi care sunt consideraţi de rea credinţă. Guvernul le va da românilor să mănânce puncte. Legea va permite celor care se ocupă cu tranzacţiile imobiliare să pună mâna pe cele mai valoroase averi ale acestei ţări. Se va încuraja mafia imobiliară, iar România se va transforma într-o operaţiune de cumpărare şi vânzare de puncte, şi va începe un nou sport, acela în care băieţii deştepţi, care vor avea bani şi vor crea mafia punctelor, vor umbla prin ţară cu xerox-ul în spate pentru a cumpăra puncte. Abia atunci putem vorbi de acei samsari de care vorbeşte domnul Ponta", a spus Tişe.

Acesta a adăugat că, dacă o persoană în vârstă din mediul rural va primi cinci puncte pentru terenul de sub dispensarul din sat, va avea interesul să le vândă, pentru că nu va putea aştepta până în anul 2017 pentru a-şi primi banii cuveniţi, când punctele se vor transforma în bani.

Senatorul PDL a criticat faptul că noua lege îi consideră pe toţi cumpărătorii de drepturi permise până acum de lege ca fiind infractori, de rea credinţă sau samsari, şi îi impozitează suplimentar faţă de cei care vor cumpăra de acum încolo aceste puncte.

"Dacă se dorea o reglementare unitară, ar fi trebuit ca şi viitorii cumpărători de puncte să aibă interdicţia de a le cumpăra, la fel cum, cei care au cumpărat deja drepturile litigioase, sunt sancţionaţi cu o impozitare de 85 la sută. Nimic nu ar fi oprit Guvernul Ponta să interzică vânzarea punctelor, dar nu a făcut-o pentru că interesul este de a crea mafia imobiliară. Nimeni nu ştie cine a lucrat la această lege, probabil mafia imobiliară", a afirmat Alin Tişe.

Întrebat cum comentează acuzaţiile premierului Victor Ponta la adresa sa, legat de faptul că ar fi propus un amendament la legea Despăgubirilor "să se dea tot la samsari", Tişe a spus că se bucură când un premier, care conduce un guvern comunist şi încalcă dreptul la proprietate, vorbeşte despre el.

"El ar trebui să dea oamenilor banii pentru că asta are de făcut un Guvern, de mâine să eşaloneze plăţile şi să înceapă să plătească, nu să înlocuiască banii cu puncte, iar din 2017 să înlocuiască punctele cu banii, câte 14 la sută pe an, până în 2024. Eu am înregistrat 50 de amendamente, nu unul singur, de care îşi amintea premierul", a spus Tişe.

Miercuri, Guvernul şi-a angajat răspunderea în Parlament pentru legea privind despăgubirile pentru imobile naţionalizate, care stabileşte că foştii proprietari ai caselor naţionalizate care nu pot fi despăgubiţi în natură vor primi puncte în valoare nominală de un leu, raportat la valoarea casei, cu care vor putea achiziţiona prin licitaţie alte imobile sau le vor preschimba în bani, dar după 2017, în limita a 14% pe an din suma punctelor.

Premierul Victor Ponta declara, marţi, că senatorul PDL Alin Tişe a făcut un amendament la Legea despăgubirilor prin care cere să se dea tot la samsari.

Liderul PDL Vasile Blaga a declarat că premierul Victor Ponta şi-a angajat răspunderea pe legea privind retrocedările într-un "stil demagogic perfect", deoarece problema rămâne să fie rezolvată de guvernele viitoare, respectiv după alegerile din 2016, menţionând că PDL va contesta proiectul la CC.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici