Vicepreşedintele PNL Puiu Haşotti vrea ca CSAT să afle cine este "Profesorul"

Vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal, Puiu Haşotti, a solicitat Consiliului Suprem de Apărare a Ţării să afle cine se ascunde sub numele de cod "Profesorul" şi să informeze opinia publică despre identitatea acestui personaj.

1 afișare
Imaginea articolului Vicepreşedintele PNL Puiu Haşotti vrea ca CSAT să afle cine este "Profesorul"

Vicepreşedintele PNL Puiu Haşotti vrea ca CSAT să afle cine este "Profesorul"

Liderul PNL a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că personajul respectiv este implicat în plecarea lui Omar Hayssam din România, iar opinia publică trebuie să îi cunoască identitatea.

"Solicit CSAT ca într-o şedinţă specială să afle cine este "Profesorul", care este personajul ce se ascunde sub numele de cod "Profesorul", nume de cod ştiut de cel mai mare terorist, cel puţin aşa a fost condamnat, pe care l-a avut România, Omar Hayssam, şi de procurorul Nastasiu. Şi CSAT are obligaţia să informeze opinia publică asupra acestui personaj", a declarat Puiu Haşotti.

El crede "Profesorul" este implicat în organizarea plecării din România a lui Omar Hayssam, dar a evitat să spună cine crede că s-ar afla în spatele acestui nume de cod.

"Omar Hayssam îi spune procurorului Nastasiu că «Profesorul» este cel care i-a schimbat pe şefii serviciilor secrete, iar de aici mai încolo fiecare poate face speculaţii", a mai spus vicepreşedintele PNL.

Puiu Haşotti a precizat că nu poate fi vorba despre Ioan Talpeş, aşa cum s-a speculat în presa centrală, deoarece acesta era senator în perioada când Hayssam a părăsit România.

Preşedintele Comisiei de control al activităţii SRI, Radu Stroe, a afirmat, sâmbăta trecută, într-o conferinţă de presă, că MIRA, Poliţia de Frontieră, SRI şi CSAT ar trebui să se sesizeze în legătură cu afirmaţiile din transcriptul discuţiilor telefonice între procurorul Ciprian Nastasiu şi Omar Hayssam şi să informeze opinia publică, media şi comisiile parlamentare de resort, SRI sau SIE, după caz.

În acelaşi caz, Stroe a solicitat ca procurorul general al României să discute cu procurorul Nastasiu în legătură cu transcriptul discuţiilor telefonice cu Omar Hayssam, pentru a afla cine este personajul "Profesorul".

Agenţia MEDIAFAX a făcut publice, marţea trecută, transcrierile convorbirilor telefonice dintre Omar Hayssam şi procurorul Ciprian Nastasiu. din care rezultă că sirianul a părăsit România la bordul unui avion, şi nu cu un vas, aşa cum se credea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici