Vicepreşedintele PNL Târgu Mureş a demisionat din partid - surse

Vicepreşedintele PNL Târgu Mureş, Marius Ichim, care a fost viceprimar al municipiului, şi-a anunţat, în cadrul unei şedinţe de Birou Judeţean, demisia din partid, potrivit unor surse din organizaţia PNL.

69 afișări
Imaginea articolului Vicepreşedintele PNL Târgu Mureş a demisionat din partid - surse

Vicepreşedintele PNL Târgu Mureş a demisionat din partid - surse

Potrivit unor surse din cadrul partidului, Ichim a anunţat, joi seara, că demisionează din PNL, după ce a fost criticat că a renunţat la calitatea de viceprimar, cedând presiunilor făcute de PDL, care ar fi reuşit, în acest fel, să îl înlocuiască cu un reprezentant al său, Claudiu Maior.

Aceleaşi surse susţin că Ichim intenţiona, de altfel, să îşi prezinte demisia din calitatea de consilier local în Târgu Mureş, în care a revenit după ce a demisionat din funcţia de viceprimar. Totodată, PNL Mureş ar urma să conteste ca ilegală alegerea democrat-liberalului Claudiu Maior.

Atât Ichim, cât şi preşedintele interimar al PNL Mureş, deputatul Ciprian Dobre, au refuzat să facă orice fel de comentariu pe acest subiect, ultimul susţinând că îşi va expune punctul de vedere în cadrul unei conferinţe de presă programată în cursul zilei de vineri.

Viceprimarul liberal din Târgu Mureş, Marius Ichim, şi-a anunţat, în 18 decembrie, demisia din această funcţie, motivând că în cele şase luni de când a fost ales nu a primit nici atribuţii, nici ştampilă şi în aceste condiţii a putut doar să le acorde audienţe cetăţenilor.

Gestul lui Ichim a fost urmare şi a prezentării unui proiect de hotărâre iniţiat de consilierii locali PDL, care cereau schimbarea sa din funcţie pe motiv că, în timpul orelor de serviciu, acesta s-ar fi ocupat cu acţiuni de propagandă electorală.

Marius Ichim preciza, atunci, că va rămâne simplu consilier local.

Preşedintele PNL Mureş, deputatul Ciprian Minodor Dobre, îi ceruse, printr-un comunicat de presă remis în ziua următoare, lui Marius Ichim, să amâne depunerea demisiei scrise până la următoarea reuniune a Biroului Politic al PNL Mureş.

În locul lui Ichim, consilierii locali PDL şi PSD, beneficiind şi de sprijinul unui reprezentant al PRM şi al unui liberal, l-au ales ca viceprimar pe Claudiu Maior (PDL), în data de 23 decembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici