Gabriela Firea, vicepreşedinte PSD: Cel mai potrivit pentru funcţia de prim-ministru ar fi Liviu Dragnea

Vicepreşedintele PSD Gabriela Firea a declarat înaintea şedinţei Comitetului Executiv Naţional de la Murighiol că cea mai potrivită persoană pentru a prelua funcţia de prim-ministru după alegerile parlamentare ar fi liderul PSD, Liviu Dragnea.

1108 afișări
Imaginea articolului Gabriela Firea, vicepreşedinte PSD: Cel mai potrivit pentru funcţia de prim-ministru ar fi Liviu Dragnea

Vicepreşedintele PSD Gabriela Firea: Cel mai potrivit pentru funcţia de prim-ministru ar fi Liviu Dragnea (Imagine: Mihai Dascalescu/ Arhiva Mediafax Foto)

''Cel mai potrivit om pentru a prelua această poziţie importantă, de prim-ministru, este preşedintele PSD, domnul Liviu Dragnea. Este punctul meu de vedere, nu am avut încă o dezbatere într-un for superior al partidului pe acest subiect, dar cred că îmi pot permite să am şi eu o opinie'', a declarat Firea, după ce recent şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, a avut o poziţie similară.

În ceea ce priveşte viitoarea coaliţie de guvernare, Firea a spus că şi-ar dori ca PSD să facă majoritate alături de ALDE şi UDMR. ''Cu alte cuvinte, din punctul meu de vedere românii au văzut că noi suntem oameni serioşi, că noi facem lucruri serioase, stabile şi bune, corecte şi guvernarea cu votul românilor va fi una PSD-ALDE şi dacă va dori şi UMDR să ni se alăture, vom avea cu siguranţă discuţii în acest sens, nu ar fi rău din punctul meu de vedere să arătăm această deschidere'', a declarat primarul general al Capitalei.

Liviu Dragnea a evitat până acum să spună dacă îşi doreşte sau nu funcţia de prim ministru în eventualitatea în care PSD are ajunge la Guvernare după alegerile parlmentare din această iarnă. Liderul PSD a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare pentru fraudarea referendumului din 2012 privind demiterea lui Traian Băsescu din funcţia de preşedinte al României.

Liderii centrali şi judeţeni ai PSD se reunesc joi în şedinţa Consiliului Executiv Naţional (CExN), care va avea loc într-un resort din Delta Dunării, pentru a lua decizii referitoare la campania electorală, printre care şi derogarea de la codul de etică pentru ca Victor Ponta, pus sub control judiciar în dosarul în care este urmărit penal pentru folosirea influenţei şi spălare de bani, să poată candida.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici