Victor Costache: Bugetul pentru Ministerul Sănătăţii are o cotă mai mică decât cel al CNAS

Ministrul Victor Costache a anunţat că în bugetul pentru sănătate sunt alocaţi mai mulţi bani pentru Casa Naţională de Asigurări de Sănătate decât pentru Ministerul Sănătăţii, pentru a evita ca unele programe să fie, din nou, subfinanţate.

493 afișări
Imaginea articolului Victor Costache: Bugetul pentru Ministerul Sănătăţii are o cotă mai mică decât cel al CNAS

Victor Costache: Bugetul pentru Ministerul Sănătăţii are o cotă mai mică decât cel al CNAS

„Trebuie să ne uităm că bugetul pentru Sănătate nu este dat doar de bugetul Ministerului Sănătăţii, care o cotă mai mică în bugetul sănătăţii, decât bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Dacă ne uităm pe 2019, bugetul CNAS a fost de 38 miliarde iar în 2020 va fi de 41 miliarde, deci exact cele 3 miliarde pe care nu le regăsiţi la bugetul Ministerului Sănătăţii, se vor regăsi la CNAS. Bugetul de la Casă este de la bugetul de stat. (...) La bugetul de stat ajung şi taxele cotizate de noi toţi pentru acest lucru”, a declarat Victor Costache la Digi24.

Potrivit ministrului Sănătăţii, în 2020 va fi o rectificare bugetară pozitivă: „Vom avea mai mulţi bani pentru sănătate”.

La rândul său, ministrul Finanţelor Florin Cîţu a explicat că au fost alocaţi mai mulţi bani la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate deoarece au fost o serie de programe subfinanţate.

„Care au fost cererile, au fost primite. Am învăţat din execuţia din 2019 şi nu vrem să mai plătit concedii medicale pe ultima sută de metri sau medicamente. Alocarea este - CNAS şi Ministerul Sănătăţii. Distribuiţi, e adevărat, mai mulţi pentru CNAS, pentru a ne asigura anul viitor programele sufbinanţate în 2019 să nu se mai întâmple acest lucru”, a explicat Cîţu la Digi24.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici