Victor Negrescu: „PNRR-ul prezentat de Guvernul actual este o fiţuică fără fundament”

  • Europarlamentarul PSD Victor Negrescu susţine că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă prezentat de Guvern este „o fiţuică fără fundament.”
  • Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României nu a fost acceptat de Comisia Europeană.
  • Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a spus că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este în lucru.
251 afișări
Imaginea articolului Victor Negrescu: „PNRR-ul prezentat de Guvernul actual este o fiţuică fără fundament”

Victor Negrescu: PNRR-ul prezentat de Guvernul actual este o fiţuică fără fundament

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu susţine că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă prezentat de Guvern este „o fiţuică fără fundament”: „Planul final trebuia depus până la finalul lunii aprilie, dar actualul guvern nu este în stare”.

„Reprezentanţii USR din Guvern spun că nu au trimis oficial Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă la Bruxelles. Preşedintele şi Premierul spun că a fost trimis şi că trebuie schimbat ca urmare a multiplelor observaţii primite. Oamenii aceştia nici măcar nu discută între ei. Nu pot trimite neoficial un document ce implică statul român şi să negocieze, spun ei neoficial, când de fapt totul este în baza unor proceduri şi documente aprobate în şedinţă de guvern”, a scris vineri pe Facebook Victor Negrescu.

Acesta susţine că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă nu a fost acceptat de Comisia Europeană, spre deosebire de cel al Portugaliei.

Europarlamentarul mai spune că situaţia este atât de gravă încât preşedintele Klaus Iohannis a convocat o întâlnire pe această temă.

„PNRR-ul prezentat de Guvernul actual este o fiţuică fără fundament. Cel mai grav este că nici ei nu ştiu ce au trimis la Bruxelles, de câte ori au trimis şi ce negociază. USR vrea să taie banii din PNRR prevăzuţi pentru ministerele PNL, cei de la PNL vor tot mai mulţi bani din PNRR şi am ajuns aproape să dublăm suma solicitată, iar UDMR aşteaptă să tranşeze noul conflict din coaliţie. Atât de gravă este situaţia, încât Preşedintele României a convocat o şedinţă pe această temă”, a mai scris Negrescu pe reţeaua de socializare.

Negrescu spune că autorităţile „au făcut din nou România de râs”.

„Planul final trebuia depus până la finalul lunii aprilie, dar actualul guvern nu este în stare. Acum intenţionează să depună un plan final în a doua parte a lunii mai, intrând în jocul statelor care nu vor ca acest plan să funcţioneze. Asta este realitatea oficială”, a mai precizat Victor Negrescu.

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a spus joi că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este în lucru, în plin proces de consultări cu Comisia Europeană.

„Nu aş spune că a refuzat ceva Comisia Europeană, pentru că nu e adevărat, ci e o remodelare a planului pentru a intra exact în tiparele pe care le ia în calcul Comisia Europeană”, a declarat joi premierul Forin Cîţu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici