Victor Ponta: România va fi solidară cu alianţa ţărilor democratice pentru o eventuală intervenţie în Siria

România va fi solidară, ca întotodeauna, cu alianţa ţărilor democratice în ceea ce priveşte o eventuală intervenţie militară în Siria, deciziile urmând să fie luate la nivel european, la NATO şi în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), a afirmat premierul Victor Ponta.

473 afișări
Imaginea articolului Victor Ponta: România va fi solidară cu alianţa ţărilor democratice pentru o eventuală intervenţie în Siria

Ponta: România va fi solidară cu alianţa ţărilor democratice pentru o eventuală intervenţie în Siria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu mă pot pronunţa asupra acestui lucru, pot să spun un singur lucru: facem parte dintr-o alianţă de care suntem foarte mândri, o alianţă a ţărilor democratice, şi că vom fi ca întotdeauna solidari. Acestea sunt decizii care se iau la nivel european, la nivelul NATO şi la nivelul CSAT", a spus Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că un rezultat negativ pentru statul sirian în raportul experţilor ONU privind investigarea folosirii armelor chimice va genera o intervenţie militară externă pentru îndepărtarea regimului actual, adăugând însă că recomandă prudenţă până la acest rezultat.

El a subliniat că prudenţa adoptată de România are o limită şi nu va avea rezerve dacă i se va cere o solidarizare cu aliaţii săi indiferent că vine în urma unei decizii a Consiliului de Securitate al ONU, a NATO sau "la nivelul statelor occidentale".

Forţele armate americane sunt "pregătite" pentru o acţiune militară în Siria, în cazul în care preşedintele Barack Obama o aprobă, a declarat marţi pentru BBC secretarul Apărării Chuck Hagel, acuzând Damascul că a "folosit arme chimice".

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a declarat că este important ca investigaţia misiunii ONU privind folosirea de arme chimice în Siria să fie finalizată cât mai rapid şi fără impedimente, iar în aşteptarea rezultatelor acestora România se va consulta cu partenerii europeni şi euroatlantici.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, referitor la susţinerea de către ţara noastră a unei intervenţii în Siria a unei coaliţii internaţionale fără acordul ONU, că România se va poziţiona în acest sens după ce va afla rezultatul inspecţiei ONU privind utilizarea armelor chimice împotriva civililor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici